Održano predavanje „Vandalizam i huliganstvo“ u OŠ ''Mirko Jovanović'' - iKragujevac


Vesti
U okviru kampanje „Vandalizam i huliganstvo“ koju partnerski sprovode grad Kragujevac, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Gradsko pravobranilaštvo i Komunalna milicija, u OŠ ''Mirko Jovanović'', održano je drugo po redu predavanje.


Aerodrom je jedno od većih gradskih naselja a Osnovna škola ''Mirko Jovanović'' škola sa velikim brojem učenika i zato je važno sprovesti edukaciju na temu huliganstva i vandalizma. Na ovaj način želimo da deci približimo problem sa kojim se susrećemo a tiče se održavanja javnih površina, očuvanja dečjih igrališta i otvorenih terena za male sportove, kazao je Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport.

Sa partnerima u kampanji, upravo kroz ovakve edukacije i predavanja pokušavamo da deci približimo obavezu da sačuvaju ono što smo zajedno izgradili, da pored svih prava koje imaju, imaju i obaveze prema svom gradu i ovom društvu. Moraju da znaju da neke sprave na dečjim igralištima nisu prilagođene njihovom uzrastu i da su namenjene mlađima, koji su možda, njihova braća i sestre i da ih baš zbog njih sačuvaju, poručio je Stevović.

VANDALIZAM NA DELU: U kragujevačkom naselju mladići ''iz obesti'' prevrnuli žardinjeru ispred zgrade (VIDEO)

Ovakva predavanja imaju veliki značaj i za školu i za učenike, naročito starijih razreda, kaže Nenad Milovanović, direktor OŠ ''Mirko Jovanović''. Za decu je važno da nauče da cene i poštuju i podignu svest o odgovornosti i prema školskom inventaru posebno, jer je škola nedavno renovirana.

U okviru kampanje a u cilju pojačane kontrole vandalizma i sprečavanja oštećenja mobilijara na dečijim igralištima, Komunalna milicija grada Kragujevca sprovodi pojačane aktivnosti. Broj telefona na koji građani mogu da prijave vandalizam je 0602340115.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu