Veterani organa bezbednosti i vojne policije Srbije prezentovali svoj rad - iKragujevac


Vesti
Članovi Udruženja veterana organa bezbednosti i vojne policije Srbije, održali su sastanak u prostorijama Regionalnog centra Ministarstva odbrane u Kragujevcu i prezentovali svoj rad u protekloj godini.

Ovom prilikom najavljene su i aktivnosti za naredni period.

Prioritet je materijalna podrška veteranima, njihovim porodicama i porodicama poginulih boraca.

Cilj udruženja koje okuplja veterane Organa bezbednosti i Vojne policije je negovanje slobodarskih tradicija srpskog naroda i odavanje počasti i poštovanja pripadnicima organa bezbednosti i vojne policije koji su dali svoje živote za slobodu i čast otadžbine.

Posle godinu i po dana rada i okupljenih 300 članova širom Srbije, rezultati se ogledaju u brojnim inicijativama oko materijalne pomoći veteranima, njihovim porodicama, naročito porodicama poginulih boraca, ali i zalaganju za podizanje spomen obeležja.

U rad Udruženja aktivno su se uključili i mnogi članovi porodica poginulih boraca, a jedan od prioriteta Udruženja je neprekidna komunikacija sa njima i sagledavanje materijalnog stanja veterana i rešavanje njihovih problema.

Podršku su pružile lokalne samouprave, bivši i sadašnji pripadnici Vojnobezbednosne agencije, Vojne policije, institucije Republike Srbije, ostala boračka udruženja.

Na inicijativu Udruženja organa bezbednosti i vojne policije, posle Niša i u Kragujevcu jedna ulica poneće ime po majoru Vladanu Mikićeviću koji je poginuo 1998. godine na Kosovu, a sahranjen je u Kragujevcu.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu