Grad je rešen da stane na put vandalizmu na dečijim igralištima - iKragujevac


Vesti
Grad Kragujevac ulaže velike napore i finansijska sredstva u izgradnju novih i obnovu starih igrališta, i kao lider na tom polju ima obavezu da preduzme nešto u pogledu njihove zaštite. Dečija igrališta u gradu, sve češće su na meti vandala koji svojim neodgovornim ponašanjem svakodnevno dovode u pitanje bezbednost dece koja se na tim igralištima svakodnevno igraju.


Nema tog problema koji ne može da se reši, spreči i zaustavi, ako su grad i država rešeni da to urade – kaže Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport. U procesu smo formiranja radnog tela čiji će članovi biti predstavnici naših javnih preduzeća, gradskih službi i Ministarstva unutrašnjih poslova. Pripremili smo plan koji se sastoji od šest mera. Jedna od mera koju ćemo sprovesti je da napravimo plan za video nadzor nad svim igralištima koji će omogućiti bolju povezanost sa komunalnom milicijom kao i sa policijom. Druga mera je edukacija dece i to od najranijeg uzrasta.

U borbi protiv vandalizma, očekujemo podršku naših sugrađana. Odredićemo nagrade za svakog pojedinca koji nam pomogne u identifikovanju počinilaca. Imaćemo i telefonski broj na koji će naši sugrađani moći da prosleđuju imena počinilaca, fotografije i snimke. Ukoliko je reč o maloletnim licima tražićemo građansku odgovornost roditelja. Mi moramo da nađemo način da stavimo tačku na ovakvo ponašanje i da zaustavimo uništavanje našeg grada – objašnjava Stevović.

Reakcija na vandalizam mora biti momentalna, obnoviti polomljeno igralište i podneti krivične prijave za uništavanje javne svojine. Tokom jučerašnjeg dana, u saradnji sa javnim pravobranilaštvom preduzete su mere i identifikovano je nekoliko glavnih tačaka u gradu na kojima se kontinuirano uništavaju dečija igrališta. U narednim danima očekuje se da u saradnji sa savetima mesnih zajednica, budu podignute krivične prijave.

4-14 (3).jpg

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu