Piksi otkrio šta se dešava sa Mitrovićem pred Brazil: "Više ga ne boli, ali Kostić je pod znakom pitanja" - iKragujevac


Vesti
Još dan je ostao do onoga što smo svi čekali. Fudbalska reprezentacija Srbije u četvrtak od 20.00 časova igra protiv Brazila na otvaranju Svetskog prvenstva u Kataru.


To je bio povod za selektora Srbije, Dragana Stojkovića Piksija da se obrati javnosti na konferenciji za medije pred sutrašnji meč.

Pred put u Katar ste rekli da ćete možda da izdiktirate sastav Brazila i da li je sve u redu sa našim timom i kakvu Srbiju očekujete?

- To su potpuno legitimna i normalna pitanja, ali nijedan trener na svetu vam neće reći u kom sastavu će igrati, sastav Brazila znamo 99 odsto. Što se tiče našeg tima, dobro smo radilio, dobro smo se adaptirali na život u Kataru, stanje je zadovoljavajuće, jedino je Kostić pod znakom pitanja za sledeću utakmicu. Otkrio sam vam nešto.

Brazilski novinar je upitao Piksija o stilu igre Srbije.

- Očekujem hrabru Srbiju, dobru Srbiju i nadam se da ćemo ostvariti dobar rezultat. Rekli ste a će Brazil da igra sa 4 napadača? Veoma ste srećni kada možete da igrate sa četiri napadača. A odbrana? Mora neko da igra i odbranu. Brazil je u svom zlatnom dobu. Brazil ima šansu da pobedi, ali ima i Srbija. Ne bojimo se nikoga u svetu, čak ni Brazila. Izvinite, ali tako je.

Piksi je dobio pitanje o tome da li očekuje da Brazil napada sa trojicom ili četvoricom igrača.

- Mi nikada ne igramo pojedinačnu markaciju, Brazil ima veliki broj kvalitetnih igrača, Nejmar, Vinisijus, Rišarlison... Svi su vrhunski napadači. Za sve je teško braniti se od takvih igrača, ali moramo da budemo koncentrisani sve vreme, da pokušamo da ih zaustavimo na pravi način, inteligentno, da ne idemo u trku zbog markacije, to nije moj stil fudbala. Biće veoma teško, ali moguće je zaustaviti ih.

Obratio se i kapiten, Dušan Tadić, koji je rekao da je Brazil odličan tim.

- Mislim da je Brazil sjajan tim, i individualno i timski, potpuno sam saglasan sa selektorom da su jedan od glavnih favorita, ali fokusirani smo na nas, na naš kvalitet, želimo da vidimo sjajnu Srbiju, da učinimo zemlju ponosnom i glavni fokus je na nama.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu