BRUTALNO MALTRETIRANJE PROFESORKE IZ TRSTENIKA: Učenici joj izmakli stolicu na kojoj je sedela (VIDEO) - iKragujevac


Vesti
Društvenim mrežama kruži snimak na kom se vidi kako učenici jedne srednje škole u Srbiji maltretiraju profesorku. Aleksandar Markov iz Foruma Beogradskih gimnazija kaže da je bitno da zajedno svi zauzmemo stav da li je ovakvo ponašanje prihvatljivo ili nije, ako nije prihvatljivo onda moramo da kažnjavamo. Psihološkinja Biljana Lajović smatra da pored odgovornosti dece i odrasli treba da preuzmu odgovornost i da postave deci granice.

U incidentu koji se desio u Tehničkoj školi u Trsteniku učestvovala su tri učenika koji su omalovažavali nastavnicu i sve to snimali mobilnim telefonom, a kasnije objavili na društvenim mrežama.

Tu se pojavio šokantan snimak trojice učenika na kom se vidi kako jedan zagovara profesorku i raspravlja se sa njom, dok drugi prilazi sa leđa i izmiče joj stolicu dok treći sve to snima telefonom.

Neumesna šala se završila, srećom, bez težih posledica po žrtvu nasilja, u ovom slučaju nastavnicu, koja nije zadobila ozbiljnije povrede, ali ju je sramno ponašanje učenika izložilo strašnom poniženju.

Postupak je pokrenut, ja sam na bolovanju. U školu trenutno ne mogu da idem. Držim se za sada, ima dana kada sam dobro, ima dana kada mi je teže, velika podrška kolega iz škola mi mnogo znači.

Ovako za Novosti svedoči M.S. (44), profesorka Tehničke škole u Trsteniku, kojoj su đaci 9. novembra nasred časa izmakli stolicu, pustili je da padne, sve to snimali i smejali se.

SKANDAL U KRAGUJEVCU: Đaci namamili profesora da se slika u gaćama, fotku dele u vajber grupi (FOTO)


Dve varijante kazne koje očekuju nasilnike iz Trstenika

Predsednica Unije objašnjava koje su to najrigoroznije mere koje mogu da očekuju nasilnici iz trsteničke srednje škole, te zašto i dalje iste nisu dovoljno adekvatne.

- Pokreće se disciplinski postupak, utvrđuju se svi elementi koji se tiču samog fizičkog nasilja koje je izvršeno. Najstrože kazne koje mogu učenici da očekuju u ovom slučaju jesu isključenje iz škole, nakon čega se roditelji mogu žaliti. Posle njihove žalbe, dolaze inspekcije koje traže proceduralnu grešku i koje se trude da ponište rešenje o isključenju i pokažu da zapravo zaposleni nisu u pravu. To je prva varijanta. Druga varijanta je da se nasilnici, odnosno učenici, ispišu iz škole, i da se potom bez ikakvih problema upišu u drugu školu, gde će, sasvim sigurno, nastaviti da maltretiraju drugu decu, profesore... - objašnjava predsednica Unije te dodaje da je ovo naš Zakon za sada, te da kazne koje obezbeđuje nisu dovoljne i adekvatne.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu