Kragujevcu „Zlatni ključ Podunavlja“ za otvorenost grada prema okruženju - iKragujevac


Vesti
Odlukom žirija 12. Dunavskog biznis foruma u Banji Vrdnik, grad Kragujevac dobitnik je posebnog priznanja „Zlatni ključ Podunavlja“ koji simbolizuje otvorenost grada prema okruženju. Nagrada se svake godine dodeljuje zaslužnim gradovima, kompanijama i pojedincima, za njihov doprinos razvoju i jačanju prosperiteta Podunavlja.

Prestižno priznanje “Zlatni ključ Podunavlja“ 12. Dunavskog biznis foruma, umesto gradonačelnika Kragujevca Nikole Dašića primio je Miroslav Petrašinović, predsednik Skupštine grada, a razlog za dobijanje ove prestižne nagrade su programi međunarodne saradnje koje grad realizuje i pokretanje više infrastrukturnih i drugih projekata.

Nagrada Dunavskog biznis foruma koju je dobio grad Kragujevac i tim saradnika gradonačelnika Nikole Dašića priznanje je za sve ono što je urađeno u prethodnom periodu. Grad Kragujevac je bio grad otvorenog srca, kazao je Miroslav Petrašinović predsednik Skupštine grada. Sklapali smo kontakte, širili međunarodnu saradnju i stekli jako puno prijatelja i saveznika kako u okruženju tako i u svetu. To je doprinelo velikom broju stranih direktnih investicija, to se pokazuje kroz stvaranje novih fabričkih postrojenja, kroz širenje naših industrijskih zona, dolaskom Simensa, širenjem proizvodnih kapaciteta Vakernojzona i drugih kompanija koje dolaze u Kragujevac. Pored toga grad Kragujevac je produbljivao saradnju sa svojim partnerskim gradovima kao što je Ingolštat, sa drugim državama kao što je Izrael, sa Narodnom Republikom Kinom, sa mnogim našim saveznicima u Evropi i u svetu. Kragujevac je, po mišljenju žirija, postao poželjna sredina za investiranje i grad sa dobrim poslovnim okruženjem.

Inače, dvodnevna manifestacija Dunavski biznis forum okupila je eminentne predstavnike zemalja podunavskog regiona u oblasti politike, diplomatije, ekonomije, biznisa, nauke i medija, a učesnici konferencije imali su priliku da u okviru brojnih panela istaknu dalje korake u realizaciji Dunavske strategije.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu