Asfaltirana druga Severna magistrala u MZ Opornica - iKragujevac


Vesti
Građani Opornice, posle više od pesedet godina, dobili su asfalt ispred svojih domaćinstava. Završne radove na asfaltiranju druge Severne magistrale poznatije kao ”stari beogradski put” u MZ Opornica sa saradnicima obišao je gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić.
Kao na svakom asfaltiranju ili realizaciji značajnih projekata najlepše je što su ljudi, stanovnici prigradskog dela koji nas dočekaju, zadovoljni. JKP Šumadija veoma dobro obavlja svoj posao i zaista sam zadovoljan kvalitetom radova, kaže gradonačelnik Nikola Dašić. Mašine ovog javno-komunalnog preduzeća se ne gase, ljudi neprestano rade i volim da porazgovaram sa radnicima koji na visokim temperaturama rade veoma težak posao, ali s druge strane, uzvraćeno im je zadovoljstvom građana u kojem god delu grada da asfaltiraju. Zadovoljan sam što uspevamo da pratimo planirani tempo radova uprkos svemu što se dešava u svetu, istakao je gradonačelnik Dašić.

Do sada je, u ovoj ulici dužine 700 i širine četiri metara bila kamena podloga u veoma lošem stanju, tako da građani prvi put dobijaju asfalt.

Radnici i mehanizacija JKP Šumadija, Sektora niskogradnje danas izvode završne radove na asfaltiranju druge Severne magistrale u MZ Opornica. Posle pripremnih radovi na uklanjanju podloge i ugradnji kamenog materijala počeli smo sa asfaltiranjem a biće ugrađene i bankine od kamenog materijala. Za asfaltiranje ulice u dužini od 700 i širine četiri metara biće utrošeno preko 500 tona asfaltne mase. Vrednost radova je oko 7, 5 miliona dinara, kaže Marko Vujnović, direktor JKP Šumadija.

O značaju radova i asfaltiranju, meštanima poznatog još i kao stari drum ili stari beogradski put, govorio je Saša Živković, predsednik Saveta MZ Opornica koji je istakao da u ovom delu ima kuća od pre pedest godina, ali da je značajan i zbog poljoprivrednika iz Opornice, Desimirovca i Petrovca koji ovde imaju svoje njive, livade i šume. Pored toga ovde posluju i manja preduzeća, pa će i njima i njihovim radnicima asfaltirani put biti od velikog značaja. Predsednik Saveta MZ Opornica se zahvalio gradonačelniku Dašiću i njegovim saradnicima jer imaju viziju uređenja i investiranja po rubnim delovima grada. Opornica je i deo projekta Čista Srbija što znači da ćemo dobiti i kanalizaciju a nadamo se uskoro i gas. Ovde živi oko hiljadu i sto stanovnika i pored svih ovih planova očekujemo da ćemo uskoro rešiti pitanje vode i priključivanje na gradsku vodovodnu mrežu.

Nakon asfaltiranja druge Severne magistrale u Opornici, mašine JKP Šumadija biće prebačene u Petrovac, gde, prema rečima direktora Vujnovića, postoje veliki problemi u ulicama koji izlaze na Avalsku, zbog kamenog materijala koji posle obilnijih padavina izlazi na ovu značajnu saobraćajnicu.

opornica.jpg

opornica1.jpg

opornicaa.jpg

opornicaaa.jpg

opornicaaaa.jpg

opornicaaaaa.jpg

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu