“Mrešćenje šarana” oduševilo batočinsku publiku - iKragujevac


Vesti

Pozorište Centra za kulturu „Masuka“ iz Velike Plane osvetlalo je obraz amaterizmu, odigravši na najvišem profesionalnom nivou „Mrešćenje šarana“ pred batočinskom publikom.

Tekst Aleksandra Popovića, jednog od naših najoriginalnijih i najsmelijih dramskih pisaca, i maestralna režija, sada već iskusnog i dokazanog reditelja, Dejana Cicmilovića, učinili su da prisutne u sali i  zaista vrate u to čudesno vreme Informbiroa i Golog otoka, vreme političkih previranja  i ljudskih i moralnih posrnuća.Iskonski nemoral, ideološku zaslepljenost i lažni patriotizam više nego uverljivo prikazala je čitava „Masukina“ glumačka   ekipa na sceni: Zlatko Ilić ( Borko), Jelena Stojadinović (Mica), Marko Bogrdanović (Svetislav), Zoran Mitić (Laza),  Nebojša Milosavljević (kapetan Vaso vučurović), Nena Bajić (Bosa), Marko Pantović (Mita) i Vukica Kovačević (Gospava). Posle još jednom izvođenja „Šarana“ sasvim je jasno zašto im je pripala čast da se nađu u Kuli među najboljim amaterskim predstavama sa teritorije Srbije.

Od osam predstava, koje će se nadmetati od 17. do 25. juna, dve prvoplasirane će izboriti  pravo na učešće na Festivalu u Trebinju, koji okuplja najbolja ostvarenja iz regiona.

Mario Badjuk

Foto: Promo

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu