Jelena Rozga: U meni je valjda odmalena usađeno to zrno iskrenosti kada pevam tako velike i jake balade kao što je bila "Ginem" i kao što je "Moje Proljeće" - - iKragujevac


Vesti

Pevačica Jelena Rozga započela je svoju karijeru 1996. godine, kada je na Dori izvela pesmu „Aha” i osvojila drugo mesto. Iste godine, ona postaje pevačica grupe „Magazin” koja je doživela veliku popularnost i slušala se od Vardara do Triglava. No, 10 godina kasnije Jelena odlučuje da uplovi u solo vode i od tada pa sve do danas važi za jednu od najpopularnijih regionalnih pevačica.

Aktivni ste na Instagramu i Vaša publika u poslednje vreme može ponovo da uživa u Vašem glasu, a šta je ono što je Jeleni obeležilo život u poslednjih godinu dana što niko nije znao?

– Da, napokon nam se život koliko-toliko vratio u normalu, ponovo smo počeli da radimo i da imam nastupe u celom regionu i jako sam srećna zbog toga. Za mene nema veće sreće nego biti na bini i uživati sa svojom dragom publikom. A za vreme koje sam morala ostati doma… Pa uglavnom su to bile neke unutrašnje borbe i neizvesnost zbog situacije u kojoj smo se svi zadesili, trebalo je obraditi i procesuirati sve i bilo je momenata kada mi je bilo veoma teško kao i svima uostalom, ali možda mi je najteže palo što nisam mogla da nastupam, razdvojenost od publike i scene mi je izuzetno teško pala.

Da li ste srećni što ste napokon mogli da stanete na binu posle dužeg vremena i kakav je bio osećaj čuti publiku i osetiti tu energiju?

– Neverovatan! Ja za muziku živim i taj momenat i tu energiju kada zapevamo svi uglas, ja na bini i moja publika. Nikad nisam slutila da će se dogoditi nešto što bi me udaljilo od bine, ali eto… Bitno je da se sada sve polako vraća i da nanovo mogu živeti svoj san.

Kada se vratimo na Vaše početke, poznato je da ste se bavili baletom, takoreći ste ples zamenili mikrofonom. Da li se ikada kajete zbog toga i da li ste u poslednje vreme zaigrali balet ili neku drugu vrstu plesa?

– Naravno da se ne kajem, to je bio divan period mog života i pre svega koristan, jer me je naučio mnogo čemu a najviše disciplini. Mikrofon, muzika je ipak moja najveća životna ljubav ali život posloži nekako kockice da se ipak poveže sve što volite. Muzika bez plesa ne ide tako da je i taj deo i dalje u mom srcu i zaista nikad nemam osećaj da uopšte radim posao, već da živim svoj san.

Kada pogledate unazad, kakvo je bilo Vaše detinjstvo i da li postoji neka anegdota ili više njih koje se i danas prepričavaju iz tog perioda?

– Detinjstvo je bilo lepo i bezbrižno, ali uz balet imalo je dozu discipline koja se morala poštovati tako da sam već u ranom dobu znala da moram ispunjavati svoje obaveze. To me je naučilo mnogim vrednostima koje sam kasnije u životu nastavila da negujem.

Emina Jahović je napisala pesmu “Moje proleće” koju ste na kraju Vi otpevali. Kakva je bila saradnja sa njom i da li ste i sada u kontaktu?

– Sa Eminom sam imala divnu saradnju i u kontaktu smo, naravno. Obe smo znale da je to pesma za mene, dotakla je moju dušu na prvo slušanje i unela sam svaki deo sebe u tu pesmu te mi je postala jedna od najdražih.

Šta je najveći luksuz koji ste sebi priuštili?

– Vreme i energiju koje sam potrošila na ljude i mesta na koja nisam trebala. Emotivna investicija je najskuplja stvar i najveći luksuz, zato ga treba čuvati.

Priredio: Mario Badjuk

Foto: Internet

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu