Fudbaleri FK "Seljak" iz Cvetojevca dobili nove dresove - iKragujevac


Vesti
Fudbalski klub „Seljak“ iz Cvetojevca danas je od donatora dobio komplet dresova za svakog fudbalera, koje je uručio član Gradskog veća sport, Predrag Stevović.



Fudbalski klub Seljak iz Cvetojevca takmiči se u Drugoj gradskoj ligi i postoji još od 1926. godine što govori da fudbal u ovom selu ima dugu tradiciju koju treba negovati, kazao je Stevović. U svakom selu mi danas imamo po jedan živ amaterski fudbalski klub oko kojih se meštani okupljaju, druže a udruživanjem ih pomažu. Amaterski fudbal nema finansijskih sredstava a u našem gradu postoji u tri gradske lige. S obzirom na to, da je fudbalski klub u svakom selu centar svih dešavanja, grad Kragujevac nastaviće da pruža podršku razvoju amaterskog fudbala na seoskom području.

 

sportskaoprema2.jpg



Uz pomoć donatora FK „Seljak“ iz Cvetojevca dobio je 18 dres setova: šorc, majicu, štucne, čarape koje će imati svaki fudbaler.

U Cvetojevcu smo pre godinu i po dana rekonstruisali otvoreni teren za male sportove kod škole, postavili nove košarkaške konstrukcije i golove, podsetio je Stevović i dodao da će se nastaviti dalje sa ulaganjem, sve dok se svakom selu i deci ne obezbedi pristup sportskoj infrastrukturi.

 

 

sportskaoprema3.jpg



Grad Kragujevac kontinuirano pruža podršku ruralnom razvoju sporta i to radimo od počeka našeg mandata. Na podizanju, i sportske infrastrukture i podizanju sporta na ruralnom području insistira gradonačelnik Nikola Dašić, jer je, poručuje Stevović, važno da deca ostanu na selu.

 

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu