Angažovana dodatna mehanizacija na raščišćavanju snega u Kragujevcu - iKragujevac


Vesti
Sneg koji u Kragujevcu i okolini pada u kontinuitetu već skoro 48 sati usporio je saobraćaj u gradu, ali zastoja nema. Iako padavine bez prestanka predstavljaju otežavajuću okolnost za zimsku službu JKP Šumadije 11 ekipa i sva raspoloživa mehanizacija su danonoćno na terenu. Ulice se čiste i posipaju odgovarajućim agregatima.

Ulice prvog proriteta koje vode kroz grad su očišćene, ali na kolovozu ima raskvašenog snega, koji stalno pada, pa se savetuje oprezna vožnja. Raščišćene su i manje frekventne saobraćajnice, kažu u Javno komunalnom preduzeću Šumadija, a počelo je uklanjanje snega na seoskom području i na tome će se raditi do jutra.

Na osnovu naredbe komandanta gradskog Štaba za vanredne situacije i gradonačelnika Kragujevca Nikole Dašića, od 15 časova juče na čišćenju snega u prigradskim naseljima i na seoskom području angažovane su snage i mehanizacija JKP Vodovod i kanalizacija i Energetike, što je još šest dodatnih ekipa.

I ostale gradske službe, raščišćavaju javne površine, kako bi građani mogli nesmetano da stignu do svojih odredišta. Iz tog preduzeća mole građane za strpljenje, jer je u kratkom roku, pala velika količina snega. Prema podacima Republičkog hidormeteorološkog zavoda Srbije najviše snega palo je u Kragujevcu, čak 36 cm.

Inače, grad je uredno snabdeven vodom i toplotnom energijom i zastoja u isporuci, za sada nema.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu