Zimske službe neprestano na terenu - iKragujevac


Vesti
Ulice prvog prioriteta na teritoriji grada Kragujevca su prohodne za saobraćaj i bezbedne za kretanje vozila sa adekvatnom zimskom opremom, dok će raščišćavanje ulica drugog prioriteta, odnosno onih na seoskom području, početi kada prestanu snežne padavine, kažu u Zimskoj službi JKP Šumadija Kragujevac.


Sve ekipe zimske službe „Šumadije“ neprestano čiste putne pravce, ali kako su padavine neprekidne na ulicama ostaje ugaženi sloj snega.

Na gradskim ulicama i putevima, nema većih problema niti zastoja, kao ni na seoskim putevima, osim što je prisutnije više snega nego u gradu.

Najkritičnije tačke na području Kragujevca su visinske, a problema je bilo na putnom pravcu ka Šenju.

Aktivno je devet terenskih ekipa, a iz Zimske službe apeluju na učesnike u saobraćaju da budu strpljivi i imaju razumevanja.

Soli i rizle ima dovoljno dok je za još niže temperature predviđen drugačiji sistem čišćenja.

U Gradskoj upravi za komunalne poslove kažu da Zimska služba Javnog komunalnog preduzeća Šumadija Kragujevac adekvatno obavlja svoj posao i da su dežurne ekipe od sinoć na terenu.

Takođe, podsećaju pravna i fizička lica na obavezu čišćenja snega ispred stambenih i poslovnih objekata.

Na terenu je i 28 ekipa Preduzeća za puteve „Kragujevac“ koje vodi brigu o putnim pravcima na teritoriji Šumadije i Pomoravlja.

Meteorolozi najavljuju obilnije padavine, a putari su spremni da reaguju u skladu sa razvojem situacije na terenu i apeluju na sve učesnike u saobraćaju da ne kreću bez obavezne zimske opreme.

Potrebno je da zbog loših vremenskih uslova vozači budu posebno oprezni, poštuju ograničenja brzine i prilagode brzinu kretanja uslovima na putu.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu