SKANDAL KAKO SU ZLOUPOTREBLJENE NARODNE PARE: Proslavljeni sportista pobegao sa radnog mesta u Abu Dabi [FOTO] - iKragujevac


Vesti
Povodom najvećeg skandala koji se dogodio zadnjih nekoliko godina  u Kragujevcu u gradskom preduzeću SPD Radnički, direktor tog preduzeća, Bratislav Uraković, govorio je na konferenciji za medije, u Sportskom centru „Iskra“.

 

On je istakao da je SPD Radnički tu zbog sporta i da je sport njegova osnovna delatnost.

– SPD Radnički ima najbolju sezonu u istoriji, od četiri sporta u tri smo igrali Evropu i po tome smo među najuglednijima u Srbiji. Svuda pričam o ozbiljnosti vaterpola koji nam je elitni klub. Imamo 11 trenera u vaterpolu i nismo trenutni projekat koji neko može da preseli preko noći. Sve to daje rezultata i nije slučajno što je Radnički je postao prvi srpski osvajač Regionalne lige i šampion Srbije u godini u kojoj je srpska reprezentacija osvojila Olimpijske igre – kazao je Uraković.

 

bratislavslika1.jpg

 

Direktor se potom osvrnuo i na slučaj Marka Pavlovića, koji je prema njegovim rečima od 45 radnih dana plaćenog odsustva koliko mu po pravilniku o radu SPD Radničkog pripada, iskoristio 44. Iskoristio je i 28 radnih dana godišnjeg odmora za 2021. a kada je sve to potrošio, dostavio je potrvrdu o privremenoj sprečenosti za rad (bolovanje) i otišao u inostranstvo, čime je zloupotrebio pravo na odsustvo zbog privremene sprečenosti za rad, i tako prekršio Zakon o radu.

– Takve primere nediscipline nisam video ni na jednom drugom mestu i moramo ih sankcionisati kako bismo zaveli red i obezbedili da sve ovo još bolje funkcioniše. Imamo svu moguću dokumentaciju i potvrdu od Triatlon saveza da je bio u inostranstvu, kao i njegovu izjavu o bolovanju u kojoj kaže da je bolovanje opravdano, a tražili smo i reviziju tog bolovanja od Republičkog fonda zdravstvenog osiguranja. Ovo nema nikakve veze sa politikom, već sa uređenjem SPD-a, jer isti aršini moraju važiti za sve. Sada se pokušava sa prebacivanjem na politički nivo, kako bi se sve zamaskiralo, ali takav stepen bahatosti, da neko ode u inostranstvo dok je na bolovanju, morao sam najoštrije sankcionisati – smatra Uraković.

Marko Pavlović je 8. 10. 2021. godine dobio Zahtev za dostavljanje izjave a u kojem se traži da objasni zašto tokom celog septembra nije bio na poslu, a odgovor je usledio od njegovog advokata a u kojem se tvrdilo da Marko Pavlović nije znao da treba da dolazi na posao, odnosno dolazio je ali na potpuno drugom mestu a na kojem ga niko nije video.

 

markoprvaslika.jpg

Po rečima zaposlenih u SPD Radnički Marko Pavlović je upravo zbog ovog slučaja, u kojem je prvi put formalizovano njegovo ne dolaženje na posao, postao član Stranke slobode i pravde 30.10.2021, znači već posle 22 dana od trenutka kada njegov poslodavac želi da zna gde je bio ceo Septembar 2021 i zašto nije dolazio na posao.

 

SSP-sport-scaled.jpg

Marko Pavlović 01. 11. 2021. predaje zvaničan zahtev za dodatnim slobodnim danima (već iskoristio 44. dana i pun godišnji odmor od 28 dana) gde po pravilniku SPD Radnički svaki zaposleni (zbog većih sportskih događaja) ima pravo od 45 slobodnih dana koji se daju samo ako Direktor proceni da njegovo odsustvo neće uticati na radne procese za koje je zaposleni zadužen. U ovom slučaju direktor nije mogao po sili zakona da mu omogući duže odsustvovanje sa posla. Marko Pavlović 02. novembra  2021. godine predaje doznake za bolovanje i isti dan odlazi van zemlje, u ovom slučaju u Abu Dabi da bi kao trener bio deo delegacije paratriatlonske repeprezentacije. Marko se vratio u zemlju nekoliko dana kasnije ... 

SPD Radnički je poslao zahtev za obaveštenjem od zaposlenog Marka Pavlovića ali i od saveza Srpski Triatlon. Savez je odgovorio da je zaposleni Marko Pavlović bio delegacije koja je išla u Abu Dabi. Izjava Marka Pavlovića o bolovanju je protivrečna zvaničnom dopisu Saveza, a u kojoj kaže da je bolovanje opravdano. SPD Radnički je tražio reviziju tog bolovanja od Republičkog fonda zdravstvenog osiguranja. 

 

markodrugaslika.jpg

Kako nezvanično saznajemo SPD Radnički razmišlja i o podizanju krivične prijave protiv NN lica a koji je omogućavao Marku Pavloviću (falsifikovanim radnim listama) da odlazi van zemlje u dužem periodu od 44 slobodna dana i 28 dana godišnjeg odmora. Naime, postoji opravdana sumnja da je Marko Pavlović u više navrata odsustvovao sa radnog mesta a da mu je (falsifikovanim radnim listama) omogućavana puna plata. Postoje veći broj zaposlenih u SPD Radnički a koji su spremni da svedoče da Marko Pavlović nije bio na poslu, kada je dobijao punu platu.

Ostaje samo da se vidi da li će zbog ovoga rukovodstvo SSP (Stranka slobode i pravde) i njihov predsednik Dragan Đilas reagovati i smeniti odgovorne sa pozicija sa kojih su mislili da političkim angažmanom mogu zaštiti  svoje marifetkluke i kršenje zakona.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu