Vučić najavio ulaganja u Kragujevac veća nego ikada - iKragujevac


Vesti
U Kragujevac će do 2025. godine u razne projekte će biti uloženo oko milijardu evra, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, na otvaranju Nacionalne platforme za veštačku inteligenciju u Kragujevcu.

On je naveo da će Kragujevčanima uskoro biti predstavljeno sve što je planirano da se uradi u Šumadiji i gradu i da je siguran će biti zadovoljni.

Kragujevac će postati kompletan gravitacioni centar Centralne Srbije i ulaganja u grad na Lepenici biće veća nego ikada. Samo za obilaznicu oko Kragujevca biće uložena od 155 do 200 miliona evra.

U zaštitu životne sredine u Kragujevcu nije ulagano 70 godina, a samo u okviru projekta „Čista Srbija“ biće izgrađeno 360 kilometara kanalizacione infrastrukture i atmosferske kanalizacije.

U planu je i izgradnja Termoelektrane-toplane čija se vrednost procenjuje na 250 miliona evra. Stadion „Čika Dača“, u čiju izgradnju će biti uloženo 70 miliona evra, biće najlepši i najbolji stadion u Srbiji.

Predsednik Vučić je naglasio da predstoji analiza rada fabrike „Zastava oružje“ kao i da radnici u kompaniji Fijat Krajsler automobili Srbija mogu da očekuju dobre vesti.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu