Završetak radova na izgradnji kotlova na gas u Kragujevcu DO KRAJA GREJNE SEZONE - iKragujevac


Vesti


U kragujevačkom preduzeću za daljinsko grejanje „Energetika“ počeli su radovi na izgradnji kotlarnice na gas, koja će doprineti da se smanji višedecenijsko zagađenje vazduha u našem gradu.

Projekat zamene kotlova na ugalj gasnim i saniranja pepelišta vredan je 18 miliona evra, a sprovodi se uz pomoć kreditne linije Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

Kako je najavljeno, radovi će biti završeni do kraja ove grejne sezone, a kotlovi na gas će se postepeno uključivati u sistem daljinskog grejanja kojim je obuhvaćeno ukupno 22.300 potrošača.

U narednih nekoliko meseci biće završeno i uklanjanje pepelišta na lokaciji „Energetike“ na kojoj je odloženo oko 40.000 tona pepela.

„Ovaj projekat sprovodimo zajedno za EBRD, vredan je 18 miliona evra, od čega 15 miliona (je ulaganje) u samu toplanu i otprilike tri miliona evra za čišćenje pepelišta i remedijaciju tog dela zemljišta“, precizirala je Brnabić.

Korisnici toplotne energije u Kragujevcu mogu do 31. decembra da se izjasne o kvalitetu usluge Energetike, a koja se sprovodi u skladu sa Odlukom o uslovima i načinu proizvodnje, distribucije i snabdevanja toplotnom energijom.

Cilj izjašnjavanja je merenje stepena zadovoljstva korisnika i preduzimanje mera za poboljšanje kvaliteta usluge isporuke toplotne energije.

Anketa je dostupna u gradskoj toplani u Ulici Nikole Pašića br.15 i online ANKETA

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu