STEVOVIĆ: Rvanje će imati sve uslove kakve jedan ozbiljan borilački sport treba da ima - iKragujevac


Vesti
Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport, sinoć je posetio Rvački klub Radnički i prisustvovao treningu kluba u sportskoj hali „Jezero“. Ovom prilikom Stevović je najavio pomoć klubu kroz program finansiranja rada jednog trenera ali i obezbeđivanju adekvatnog prostora za treniranje do konačnog rešenja, izgradnje Centra borilačkih veština u Kragujevcu.

Svi problemi koje imaju borilački sportovi u Kragujevcu, moraju biti rešeni. Kao što znate, na poslednjim olimpijskim igrama, najbolje rezultate su ostvarivali strelci i borci. Rvački klub Radnički će u narednom periodu dobiti odgovarajuću pomoć, reč je o zapošljavanju još jednog trenera, kroz program koji realizujemo sa Olimpijskim komitetom Srbije, a kojim je obuhvaćeno sedam sportova koji će sledeće godine biti besplatni za svu decu. U ovom mesecu klub će dobiti i finansijsku pomoć, kroz određeni vanredni program finansiranja. Pomoć će dobiti i drugi klubovi, na isti način i pod istim uslovima, i obilasci sportskih udruženja koje trenutno radim, upravo imaju za cilj da se u direktnom kontaktu, na terenu, upoznam sa problemima sa kojima se kragujevački klubovi susreću u svom funkcionisanju – kazao je Stevović.

Salu u kojoj treniraju kragujevački rvači trenutno koriste dva borilačka kluba, Rvački klub Radnički i Rvački klub Kragujevac. Grad pokušava da im izaće u susret i obezbedi malo veći prostor koji bi bio trenutno rešenje dok ne bude izgrađena nova multifunkcionalna borilačka sala u Velikom parku koja će sigurno rešiti problem sa prostorom svim borilačkim sportovima u gradu. Rvanje će imati sve uslove koje jedan ozbiljan borilački sport treba da ima, objasnio je Stevović.

Dugo nisam posetio trening ni jednog od ova dva kluba i prijatno sam iznenađen brojem dece koju danas vidim ovde. Dobili smo i obećanje člana Gradskog veća za sport, gospodina Stevovića da grad razmišlja o obezbeđivanju adekvatnog prostora kako bismo poboljšali uslove za treniranje do konačnog rešenja, izgradnje Centra borilačkih veština. Moram da pohvalim podršku grada čime pokazuju da rvanje u Kragujevcu nije zapostavljen sport i jedan je od sedam sportova koji je dobio finansiranje trenera. Imamo i dobre rezultate u ova dva kluba. Očekujemo uspeh mladog Aleksandra Simovića na predstojećem svetskom prvenstvu. Naš iskusni Perica Dimitrijević na najbolji način predstavljao je Kragujevac u Oslu (Norveška) pre samo par dana, a tu su i mladi rvači koji svakako u budućnosti pretenduju da budu na evropskim i svetskim scenama. Nadam se da će ovakva saradnja i razumevanje između grada i rvačkih klubova da se nastavi – kazao je Đorđe Kalanović, predsednik Rvačkog saveza Centralne Srbije.

1-27 (1).jpg

3-25 (3).jpg

6-15 (2).jpg

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu