Početak radova na rehabilitaciji Ulice Koste Vujinovića na Deninom brdu - iKragujevac


Vesti
Gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić prisustvovao je početku radova na rehabilitaciji Ulice Koste Vujinovića na Deninom brdu, naselja koje je dobija nov identitet nakon izgradnje novog stambenog naselja za pripadnike snaga bezbednosti.

Mesna zajednica Denino brdo postaje sve atraktivnija lokacija nakon izgradnje naselja za snage bezbednosti sa nešto više od 900 stanova. Ovaj deo grada će postati jedno od naseljenijih mesnih zajednica što istovremeno podiže zahteve za infrastrukturom, rekao je gradonačelnik Dašić. Deo infrastrukturnih radova je rađen u okviru izgradnje kompleksa stanova. S druge strane, u ovu mesnu zajednicu dugo se nije ulagalo i sada su na redu zahtevni radovi najpre na vodovodnoj mreži, kišnoj i fekalnoj kanalizaciji, a onda radovi na putnoj i saobraćajnoj infrastrukturi. Prema rečima gradonačelnika Dašića, u Kragujevcu je više od 700 neasfaltiranih ulica. Dobra strana svega je da mehanizacija JKP Šumadije radi punim kapacitetima i u ovoj građevinskoj sezoni mašine se nisu gasile, a istim tempom ćemo nastaviti dokle god vremenski uslovi budu dozvoljavali. Sledeće godine biće uređene i druge manje saobraćajnice u naselju Denino brdo, ali u planu imamo rešavanje dugogodišnjeg, s finansijskog aspekta veoma zahtevnog projekta, Belodrimske ulice. Radi se o velikom projektu i izazovu koji mnogo košta ali koji mora da se uradi.

Nakon skidanja podloge koja je bila u veoma lošem stanju, priprema se mašinski iskop zatim podizanje šahti do nivoa kote i onda idu radovi valjanja zemlje i nasipanje kamenom podlogom i ugradnja bankina, kaže Marko Vujinović, direktor JKP Šumadija. Kada budu završeni pripremni radovi sledi asfaltiranje ulice u dužini 353 metara. Vrednost ove investicije je 4 miliona dinara bez PDV-a.

Meštani Deninog brda i Ulice Koste Vujinovića kažu da decenijama žive u ovoj ulici i da su oduvek imali problem, naročito u zimskom i periodu obilnih kiša kada je bujica vode nosila sve pred sobom. Denino brdo je jedno od lepših naselja u Kragujevcu. Asfaltiranjem rešićemo probleme vode, blata i prašine, kaže Bora Dokić, stanovnik u ulici Koste Vujinovića.

1-63 (1).jpg

2-60.jpg

3-60.jpg

4-56.jpg

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu