Predsednik Skupštine grada zakazao 10. redovnu sednicu za 17. septembar - iKragujevac


Vesti
Nakon konsultacija sa šefovima odborničkih grupa, predsednik Skupštine grada Kragujevca Miroslav Petrašinović zakazao je 10. redovnu sednicu gradskog parlamenta za petak, 17.09.2021. godine, sa početkom u 9 časova.

Za predstojeću sednicu smo predvideli obiman dnevni red od 17 tačaka. Među najznačajnijim tačkama su planska dokumenta, među kojima su i Izmene i dopune Plana generalne regulacije naselja „Vašarište“, kojim ćemo stvoriti zakonske uslove da se izgradi fudbalski stadion „Čika Dača“ po svim UEFA standardima. To je nešto što smo najavljivali pre godinu dana i što je jako bitno, ako uzmemo u obzir da FK „Radnički“ sada igra u Linglong Superligi Srbije, kao i da taj klub zaista dobro posluje i ostvaruje dobre rezultate, te da se ravnopravno nosi sa svim timovima lige i da je pred tim klubom budućnost, kazao je Petrašinović.

U cilju realizacije Projekta izgradnje Severne obilaznice koji je Vlada Republike Srbije proglasila prioritetnim i od velikog značaja za našu zemlju, razmatraćemo još jedan planski strateški dokument koji će nam omogućiti da preduzmemo sve potrebne mere i aktivnosti.

Na ovoj sednici donećemo i odluku o upotrebi naziva grada Kragujevca u nazivu jednog privrednog društva – u pitanju je aerodrom „MIND Kragujevac“, koji će se izgraditi u sklopu velike „MIND“ grupacije. U početku će taj aerodrom da se koristi kao kargo aerodrom za prevoz robe i materijala, a želja vlasnika je da, u nekom narednom periodu, on postane i komercijalan, dakle, da se koristi i za prevoz putnika, što će doprineti privrednoj i turističkoj afirmaciji grada Kragujevca, u zemlji i inostranstvu.

Jedna od tačaka dnevnog reda su i Izmene finansijskih planova i planova poslovanja javno-komunalnih preduzeća čiji je osnivač Grad. U tom smislu, radiće se Izmena plana JKP „ Vodovod i kanalizacija“, na način da će to preduzeće do kraja ove godine morati da završi radove na kanalizacionoj mreži u dužini od deset hiljada metara. Reč je o potpuno novoj kanalizacionoj mreži u okviru velikog Projekta Vlade Republike Srbije „Čista Srbija“.

Na ovoj sednici razmatraćemo i odluke nadzornih odbora o raspodeli dobiti naših javno-komunalnih preduzeća koja su prethodne godine ostvarila dobit, a odbornici će dobiti tromesečni izveštaj o radu javno-komunalnih preduzeća, kao i Izveštaj o izvršenju budžeta za prvih šest meseci ove godine.

Pored otežane epidemiološke situacije, izvršenje budžeta je za prvih šest meseci jako dobro. Na prihodovanoj strani mi smo na nekih 42,55 posto predviđenih prihoda, a na rashodovnoj strani smo na 42,35 posto, tako da su nam u prvih šest meseci gotovo u procenat ujednačeni prihodi i rashodi koje smo planirali budžetom za ovu fiskalnu 2021. godinu, pojasnio je predsednik Skupštine grada.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu