Predrag Stevović član gradskog veća za sport susreo se sa predstavnicima srpske zajednice i srpskim konzulom u Mostaru - iKragujevac


Vesti

U okviru posete Mostaru, Predrag Stevović član gradskog veća za sport susreo se danas sa Veliborom Milivojevićem, prvim srpskim odbornikom u gradskoj skupštini nakon skoro 30 godina, a koji je izabran sa lista koje nose srpski predznak u Mostaru, koji je mandat osvojio na izborima održanim posle 12 godina pauze. Radnom sastanku je prisustvovala i konzul Srbije u Mostaru Marija Bakoč.

Drago mi je što sam pozvan od strane prvog srpskog odbornika u Mostaru da razgovaramo i da se bolje upoznamo, naglasio je Stevović koji se istovremeno zahvalio i našem konzulu u Mostaru Mariji Bakoč, koja je izdvojila svoje vreme da prisustvuje ovom sastanku. Želja mi je da čujem sa kakvim se izazovima susreće naša srpska zajednica u prelepom gradu Mostaru. Stalo nam je i da vidimo u kom pravcu saradnja našeg Kragujevca sa Mostarom može da se odvija u još boljem ritmu, ali i da gradimo zajedno još lepšu budućnost. Kragujevac je grad sporta, a sport ne poznaje granice. Ima načina, ali i mogućnosti da naša međusobna saradnja bude podignuta na još viši nivo, ocenio je Stevović. Grad Kragujevac ima jaku sportsku infrastrukturu i za organizaciju zajedničkih sportskih kampova, na kojima bi vrhunski sportisti Mostara, ali i oni i koji nemaju takav status, mogli da iskoriste kapacitete grada Kragujevca na najbolji mogući način. Svakako naši sportski klubovi su stalno u potrazi za vrhunskim mladim sportistima, koji imaju želje i motiva da se izgrade u još bolje sportiste, a Kragujevac ima kapaciteta za to.

U svakom slučaju, poručio je Stevović, drago mi je što će u interesu svih građana multietničkog Mostara raditi mlad, obrazovan, porodičan i pošten čovek poput Velibora Milivojevića.

Danas sam imao priliku da člana Gradskog veća za sport grada Kragujevca Predraga Stevovića tokom sastanka upoznam sa društvenom, ekonomskom, sportskom i političkom situacijom u Mostaru, istakao je odbornik Velibor Milivojević. Razmenili smo iskustva o dosadašnjim ciljevima, bilo je reči o učinjenom, kao i o planovima šta bi se sve moglo da se uradi kako bi se život u ovom gradu obnovio i unapredio kada je u pitanju srpska zajednica, ali i život svakog drugog građanina Mostara. Grad Kragujevac je kroz niz sportskih aktivnosti pokazao prijateljski odnos i želju da svima nama ovde bude bolje. Kragujevac i Mostar su gradovi pobratimi još od 1973. godine, a pobratimstvo je i obnovljeno nakon ratnih dešavanja devedesetih godina. Nadam se da će period koji sledi, kroz zajednički rad, dovesti do povezivanja i što jačih veza. Kada je u pitanju srpska zajednica sigurni smo da ćemo napraviti iskorake u našoj kulturnoj i ekonomskoj saradnji, koja je i ranije bila na zavidnom nivou sa svim predstavnicima vlasti iz Republike Srbije. Zahvaljujući se na bratskoj poseti i podršci Predragu Stevoviću, odbornik Milivojević zahvalio se i Vladi Republike Srbije na svemu što je do sada učinila kroz podršku obnove verskih objekata, kuća, infrastrukture, kao i rada srpskih udruženja u Mostaru.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu