STEVOVIĆ: Bresnica dobila prvu otvorenu teretanu - iKragujevac


Vesti

Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport danas je obišao novu otvorenu teretanu koja se nalazi u blizini škole „Đura Jakšić“, na popularnom „poljančetu“ u MZ Filip Kljajić. Ovom prilikom, Stevović je u razgovoru sa meštanima najavio i nove investicije u opremanje sportskih terena u ovoj mesnoj zajednici.

Teretana na otvorenom koštala je 150 000 dinara zahvaljujući angažovanju naših komunalna preduzeća, u prvom redu Šumadije ( nekadašnja Šumadija Des) koja je savladala tehnologiju opremanja igrališta i teretana na otvorenom i JKP Šumadija.

Decenijama nije ulagano u uređenje sportskih otvorenih terena sa ove strane Lepenice. Sledeće što ćemo raditi je Pivarski skver gde ćemo uložiti 400 000 dinara.Nakon toga vraćamo se na ovaj teren gde ćemo uložiti 900 000 dinara u sređivanje košarkaškog i fudbalskog terena, novih čeličnih mreža, iscrtavanje terena, postavljanje kanti za smeće, sređivanje prilaza za osobe sa invaliditetom i dodavanje saobraćajnih stubića zbog toga što se dešavalo da u kasnim noćnim satima ulaze automobilima i uništavaju mobilijar i terene. Ljudi iz ovog naselja mnogo vole ovo igralište i mi moramo da im ponudimo mogućnost da njihova deca imaju pristup otvorenim terenima, otvorenim teretanama, onoj osnovnoj sportskoj infrastrukturi od koje zavisi celokupan sport. Ako ovde ili u bilo kom drugom naselju ne stvorimo uslove deci da mogu da izađu iz svoje kuće napolje da se igraju, da se bave sportskim aktivnostima, da iz te igre možda sutra izađe vrhunski sportista, džaba su nam svi ovi sportski rezultati koje danas imamo u Kragujevcu, džaba nam je sva ova sportska renesansa koju doživljava Kragujevac, ako ne budemo imali dece koja će da se bave sportom – kazao je Stevović.

Danko Karajović, menadžer Šumadije ističe da je ovo preduzeće pored dečijih i sportskih igrališta u svoj proizvodni program uvrstilo i sprave za opremanje teretana na otvorenom. Preduzeće trenutno radi na razvoju sprava za vežbanje, i očekuju da će sledeće godine obim te proizvodnje biti povećan. Kada je reč o Pivarskom skveru, tamo će biti zamenjena žica na postojećem košarkaškom igralištu, rekonstruisane košarkaške konstrukcije, obruči i table.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu