Kon: Roditelji koji ne žele da vakcinišu decu biraju virus. Na svadbama pitati ko je vakcinisan - iKragujevac


Vesti

Član Kriznog štaba dr Predrag Kon izjavio za TV Prvu da roditelji koji ne žele da vakcinišu decu zapravo biraju virus.

Na pitanje da li i dalje stoji pri izjavi da bi nevakcinisanu decu trebalo uputiti na onlajn nastavu on je odgovorio da bi u drugom slučaju virus dugo opstao.

- Ono što ja lično govorim je nešto što je bazirano na nečemu što je osnova u tim situacijama. Vi ako ne odvajate one koji su zaštićeni u odnosu na one koji nisu imaćete prirodan tok i ako se tako hoće onda treba da se shvati da će virus dugotrajno opstati. Tu nema ništa između, ja jednostavno saopštavam istinu. Ono što se dešava u tom slučaju je stvaranje prirodnog imuniteta i to je nešto što će mnogi zagovarati. Ali, odmah da vam kažem, to je izbor, virus. Roditelj sam bira svom detetu virus, da ne misli drugačije, to je jako važno - kazao je Kon.

Kako je dodao, zato i postoji snažna preporuka za vakcinaciju.

- Ono što je srećna okolnost, bar do sada, je da obolevanje u tom mlađem uzrastu uglavnom je blaže. Međutim, kod srednjoškolaca i što je bliže 18. godini, javljaju se ozbiljne, pa čak i teške forme - kazao je Kon.

On je istakao da trenutno imamo mlade ljude koji mesto opstanka virusa i da bi stoga problem trebalo gledati kroz celu populaciju.

Kon je savetovao svima koji žele da sklope brak da to urade, a što se tiče slavlja, treba ih organizovati slično kao i festivale - "pitati ljude da li su vakcinisani".

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu