Evo od čega zavisi izgradnja TERMOELEKTRANE-TOPLANE u Kragujevcu - iKragujevac


Vesti

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović razgovarala je sa predstavnicima kineske kompanije TBEA o potencijalnom projektu izgradnje TE-TO Kragujevac.

"Srbija je otvorena za nove investicije u oblasti energetike i otvoreni smo za razgovore o svim potencijalnim projektima. Kad je reč o projektu izgradnje TE-TO Kragujevac, eventualni dalji koraci na ovom projektu zavisiće od toga šta će pokazati prethodna studije izvodljivosti, a samim projektom baviće se radna grupa Vlade koja će biti formirana", navela je Mihajlovićeva.

Šef evropskog predstavništva kompanije TBEA, Džang Vejvej, rekao je da ova kompanija analizira mogućnosti za investicije u Srbiji, posebno kad je reč o obnovljivim izvorima energije, uključujući hidroelektrane, solarne elektrane i vetroelektrane, kao i o projektima gasnih elektrana.

Kineska kompanija TBEA bavi se proizvodnjom opreme za prenos i distribuciju električne energije, kao i izgradnjom elektroenergetskih kapaciteta, uključujući projekte u oblasti obnovljivih izvora energije.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu