Život se vraća u normalu, veliko popuštanje mera - ovo su NOVA PRAVILA! - iKragujevac


Vesti

Na Sednici Kriznog štaba za borbu protiv virusa korona koja je juče održana, popušteno je pet mera:

- Sve prodavnice na dalje mogu da rade od 0 do 24 sata, nema više ograničenja. Uz poštovanje preventivnih epidemioloških mera.

- Ugostiteljski objekti koji su na otvorenom imaju neograničeno radno vreme. U zatvorenom prostoru do 1 sat iza ponoći. Takođe dozvoljeno je i puštanje muzike u zatvorenom delu lokala, kao i u baštama.

- Što se tiče sportskih događaja, preporuka Kriznog štaba Vladi Srbije jeste da se dozvoli prisustvo publike na stadionima. I to sa kapacitetom (otvoreni tereni) do 50 odsto kapaciteta, a u zatvorenim halama do 30 posto kapaciteta.

- Omogućeno je okopljulanje u zatvorenom i otvorenom do 500 ljudi. Gde je više od 500 posetilaca to ne može da se radi bez saglasnosti Kriznog štaba, tačnije bez posebne dozvole.

- Dozvoljene su i proslave mature su dozvoljene uz ovaj uslove, uz ograničenje da može da ne može da bude više od 500 ljudi.

- Relaksiranje mera važi i to da su sada dozvoljene ekskurzije za đake, kao i rekreativna nastava koje se organizuju uz saglasnost sa Ministarstvom prosvete i nadležnih organa - naveo je Gojković

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu