Kragujevčanin Đorđe stigao u Beograd na 6 godina borbe za svoju decu: Razgovarao je sa predsednikom Vučićem - iKragujevac


Vesti

Kragujevčanin Ðorđe Joksimović, kome su tri maloletne ćerke oduzete 2015, stigao je sinoć u Beograd. Njega je jutro primio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, javlja RTS, a on je sa tom namerom i došao u Beograd.

Čim je Dorđe stigao ispred zgrade Predsedništva, po njega je došla generalna sekretarka Predsednika Suzana Paunović, koja ga je uvela u zgradu, prenosi Tanjug.

Nakon što je izašao iz zgrade Predsedništva, Joksimović se sa ministarkom za rad, zapošaljavanje, boračka i socijalna pitanja Darijom Kisić Tepavčević uputio najverovatnije u resorno ministrastvo.

Joksimović, koji je pešice došao iz Kragujevca u Beograd, kaže za Tanjug da je ovo peti put da dolazi u nadi da će dobiti pomoć.

Tvrdi da je ispunio sve uslove za vraćanje dece iz hraniteljske porodice i naveo je da nadležne institucije to odugovlače.

- Obratiću se danas predsedniku da se moj slučaj konačno završi posle šest godina - rekao je Joksimović.

Naveo je da je danas tačno šest godina od kada je počela njegova borba da vrati decu.

Kaže da je po dolasku u Beograd sinoć prvo otišao ispred Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja gde se pre šest godina okupilo mnogo ljudi i pružilo mu podršku.

- Sve se ponavlja, postupci su isti, deca su i dalje u hraniteljskoj porodici. Očekujem da će se sve to jednaput završiti - rekao je Joksimović.

Kazao je i da je ispunio sve uslove koje mu je postavio Centar za socijalni rad u Kragujevcu, uključujući poslednji uslov da nađe stalno zaposlenje.

Sada, dodaje, Centar za socijalni rad traži da ponovo ide u školu za raditeljstvo koju je već, kako navodi, prošao pre dve godine.

- Traže da se sve ponavlja da bi se suđenje odlagalo što duže - rekao je Joksimović.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić se nakon susreta sa Đorđem Joksimovićem iz Kragujevca oglasio na Instagramu.

- Đorđe ima tri ćerke i već godinama se bori za roditeljstvo. Saslušao sam ga i zamolio da poštuje institucije Srbije uveren da će te institucije uvek na najbolji način zaštititi prava i potrebe dece. Verujem u pravdu i uveren sam da će Lara, Beba i Maja biti srećne. Za Srbiju ne postoji ništa važnije od njene dece i njihove budućnosti - napisao je Vučić.

Joksimovićev slučaj je inspirisao reditelja Srdana Golubovića da snimi film "Otac". 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu