Gradska preduzeća i ustanove radiće uobičajeno - iKragujevac


Vesti

Gradska uprava, preduzeća i ustanove čiji je osnivač lokalna samouprava narednih dana radiće uobičajeno, uz doslednu primenu protivepidemijskih mera, koju će kontrolisati inspekcijske službe.

Prema rečima nadležnih, privredna aktivnost na teritoriji Kragujevca neće biti zaustavljena, a proizvodni procesi u fabrikama odvijaće se u skladu sa njihovim planom i programom.

Smanjenje broja zaraženih korona virusom osnovni je cilj pooštravanja protivepidemijskih mera koje će biti na snazi narednih dana.

Kragujevačka lokalna samouprava je spremna za pojačan inspekcijski nadzor nad njihovom primenom, jer je to, prema rečima nadležnih, jedan od osnovnih pravaca delovanja u borbi protiv kovida 19.

Pooštrene mere Kriznog štaba neće se odraziti na funkcionisanje Gradske uprave, javnih i javnih komunalih preduzeća i ustanova čiji je osnivač grad.

Mere koje će biti na snazi do nedelje, 21. marta, identične su onima koje su važile prethodnog vikenda. Za one koji ih ne primenjuju predviđene su kazne.

Inspekcijskim nadzorom nisu obuhvaćeni samo ugostiteljski objekti, frizersko-kozmetički saloni, teretane, igraonice, već i veliki privredni subjekti, koji prilikom organizovanja proizvodnog procesa treba da ispoštuju određena pravila, kako ne bi došlo do zaražavanja zaposlenih i širenja infekcije.

U lokalnom Kriznom štabu smatraju da je pojačana imunizacija stanovništva protiv korona virusa veoma važna za zaustavljanje pandemije i apeluju na građane da se vakcinišu.

U Kragujevcu je do sada vakcinisano nešto manje od 70.000 ljudi, među kojima je blizu 28.000 revakcinisanih.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu