Danas zaseda Krizni štab za borbu protiv korona virusa: Odlučuje se šta će i kako raditi za vikend - iKragujevac


Vesti

U Palati Srbija u 11 sati počeće sednica Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa, na kojoj će, sasvim sigurno, biti donete strože mere za predstojeći vikend, a možda i za naredne dane.

Prethodnog vikenda je sve radilo do 12 sati u subotu, a tada su zatvorena vrata svih ugostiteljskih objekata i tržnih centara, sve do ponedeljka u 6 sati.

U sklopu tih mera doneta je i odluka da srednjoškolci pređu na online nastavu, a danas bi trebalo da se ta mera produži, s obzirom na širenje britanskog soja.

Sudeći prema izjavama koje dolaze iz kriznog štaba i iz Vlade, očekuju se strože mere. To je rekla i premijerka Srbije, Ana Brnabić, ali smo, takođe, daleko od zaključavanja pa čak i na 48 sati.

Može da se desi da svi ugostiteljski objekti i tržni centri budu zatvoreni i u subotu i u nedelje, pa i da njihovo radno vreme od ponedeljka bude skraćeno.

Izvor Telegrafa.rs iz Kriznog štaba ističe i da će fokus razgovora biti i dodatno jačanje kontrole, kao i da će tražiti da se podnosi što više krivičnih a ne prekršajnih prijava protiv onih koji krše protivepidemijskih mere.

A, najpre će se analizirati najnoviji podaci, kao i efekat mera koje su važile prethodnog vikenda.

Prema poslednjim podacima, korona je za 24 sata potvrđena kod 4.595 osoba, od ukupno testiranih 17.049. Preminulo je njih 24, a ppomoću respiratora diše 213 pacijenata. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu