Pojačan inspekcijski nadzor restorana, kafića, noćnih klubova... - iKragujevac


Vesti

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije na teritoriji grada Kragujevca i cele Srbije, prethodnih nekoliko dana pojačan je inspekcijski nadzor rada ugostiteljskih objekata u skladu sa smernicama nadležnih ministarstava.

U prethodne dve nedelje u Kreagujevcu je obavljeno više od dve hiljade inspekcijskih nadzora i izrečeno 28 različitih mera.

U 16 objekata iz lokala su udaljeni svi prisutni gosti, a rešenjem zabranjeno obavljanje delatnosti na 72 sata, dok je u šest objekata prekršajnim nalozima izrečena kazna u rasponu od 150.000 do 300.000 dinara.

Inspekcijski nadzor se sprovodi u devet kategorija. Posebna pažnja je usmerena na mesta gde je najveći epidemiološki rizik, a to su lokali, noćni klubovi, restorani i kafići.

Pored tržnih centara, trgovinskih lanaca, sportskih događaja, okupljanja na otvorenom prostoru, komunalno-inspekcijski sektor sprovodi veliki broj kontrola.

U slučaju da broj novozaraženih bude u porastu, kao moguća mera Kriznog štaba, od pre nekoliko dana je i skraćenje radnog vremena kafića do njihovog potpunog zatvaranja.

Pitali smo građane Kragujevca da li su takve mere svrsishodne.

Kontola ugostiteljskih objekata će se obavljati bez prekida.

Oni lokali kojima je izrečena mera zabrane obavljanja delatnosti u trajanju od tri dana, tokom sva tri dana će se sprovoditi kontrola poštovanja mera zabrane.

U slučaju otvaranja i kršenja ove mere, mandatana kazna iznosi 300.000 dinara.

 

Izvor: rtk

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu