Nagrada za profesorku Druge kragujevačke gimnazije - iKragujevac


Vesti

Profesorka srpskog jezika i književnosti Druge kragujevačke gimnazije, Jelena Stevanović, ove godine je nagrađena od strane Društva za srpski jezik i književnost kao jedan od najboljih nastavnika, povodom 30 godina rada lingvističkih sekcija Srbije.

Jelena Stevanović uvrštena je u 18 nagrađenih nastavnika srednjih i osnovnih škola Srbije, koji su ulagali velike napore za pripremanje učenika za republička takmičenja lingvističkih sekcija.

Nagrada je došla kao potvrda uspešnog i kontinuiranog rada sa učenicima u okviru lingvističke sekcije.

Interesantne i raznovrsne aktivnosti, usmerene na proširivanje znanja o srpskom jeziku, okupile su učenike, mahom iz filološkog odeljenja.

Učenici sa velikim uspehom učestvuju na takmičenjima koja se tiču jezika i jezičke kuture, književnosti i lingvistike.

Rad se sastoji u prikupljanju materijala za teme koje sami osmisle, anketiranju, istraživanju biblioteka i bibliotečkih fondova, internet materijala koji mogu posle da uobliče u svoj naučni rad.

Učenici treba da svladaju tehniku pisanja naučnog rada, uvide razliku između citata i plagijata, nauče kako da sortiraju prikupljeni materijal i oblikuju ga u jedan naučno istraživački rad koji može da bude predstavljen na visokom nivou kao što je republičko takmičenje.

Profesori srpskog jezika Druge kragujevačke gimnazije, nastaviće rad sa učenicima, sa elanom i željom da potvrde uspeh koji već godinama unazad ostvaruju.

 

Izvor: rtk

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu