Počela vakcinacija članova udruženja osoba sa invaliditetom - iKragujevac


Vesti

Savez slepih Srbije u Kragujevcu danas je organizovao vakcinaciju za svoje članove koji su se prijavili i njihovih pratioca, kako bi im skratili put i omogućili da izbegnu gužve na vakcinalnim punktovima.

Izuzetno je značajno da zdravstvene ustanove prepoznaju potrebu udruženja osoba sa invaliditetom zbog čega je, poštujući njihove želje ekipa Doma zdravlja prvi put u sedištu jednog udruženja rekla je dr Gordana Damnjanović, članica Gradskog veća za zdravstvenu i socijalnu zaštitu. Uz podršku Gradske uprave koja je organizovala operativni centar za prijavu lica koja to ne mogu sama da učine, Damnjanović je istakla da su ispunjeni uslovi koje država očekuje od nas, a sa druge strane sistem zdravstvene zaštite izlazi im u susret i omogućava da se vakcinišu ili na punktu koji žele ili u stanu ukoliko su nepokretni. Služba kućnog lečenja je dobila podatke o teško pokretnim i nepokretnim licima i od ponedeljka obavlja vakcinaciju na terenu. Želju za vakcinacijom svojih članova iskazala su i udruženja boraca okupljena oko SUBNOR-a, ali ne u svojim prostorijama, tako da je u proteklih deset dana na vakcinalnim punktovima vakcinu protiv korona virusa primilo 236 boraca, kazala je članica Gradskog veća.

Inače, kako ističe Ana Radaković, sekretarka okružne organizacije Saveza slepih Srbije Kragujevac osobe sa invaliditetom su ugrožene samom pandemijom a od kako je počela vakcinacija potrebno je da im se omogući da budu na prioritetnoj listi osoba koje treba da prime vakcinu. Nadam se kazala je Radaković da će ovakav vid organizovanja vakcinacije svojih članova biti dobar primer i ostalim udruženjima.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu