Ćoćić – kapiten Bajerna iz Minhena boravi u svom rodnom gradu - iKragujevac


Vesti

U Kragujevcu tokom zimskih meseci i pauze izazvane svetskom pandemijom boravi uspešan sportista kapiten mlade ekipe košarkaškog kluba Bajern iz Minhena, Ognjen Ćoćić. Rođen u Kragujevcu 2005. godine, Ognjen je posle šest godina sa svojim roditeljima otišao u Nemačku i tamo počeo da gradi košarkašku karijeru. Njegov talenat je veoma brzo prepoznao Bajern iz Minhena i dodelio mu poziciju kapitena.

Boravak u rodnom gradu bila je prilika za susret sa članom Gradskog veća za sport Predragom Stevovićem, kome je Ognjen u znak zahvalnosti i saradnje uručio dres KK Bajern.

Susret sa našim Ognjenom, mladim i uspešnim košarkašemje način da promovišemo mlade i uspešne sportiste našeg grada i to će u budućnosti biti naša praksa, kazao je Stevović. Kada mladi počnu da razmišljaju o budućoj profesiji i šta će sutra da rade, uzor traže među odraslim ljudima i onima koje znaju. Imajući u vidu da su krizna vremena i da je kod mladih kriza među uzorima i među autoritetima zbog čega se okreću virtuelnom svetu, naš zadatak je da do toga ne dođe i da promovišemo uspešne koji će bitzi zvezde vodilje mladim naraštajima. Nadam se, kazao je Stevović, da ćemo uvećati našu regrutnu bazu i na taj način pokušati da vratimo još više sport mladima i kao grad sporta ojačati njegovu budućnost u Kragujevcu jer on to zaslužuje. Uz zahvalnost Ognjenu na divnom gestu i poklonu i sa željom da ovaj mladi uspešni košarkaš u nekom budućem vremenu okrene svoju karijeru prema Radničkom, Stevović je izrazio nadu da ovakvi mladi ljudi više ne budu izuzetak, već pravilo kojima će grad Kragujevac da se ponosi.

Volim svoju zemlju i grad u kome sam rođen zbog čega pokušavam što više da dolazim ovde i kad god je to moguće, kaže Ćoćić. Ognjen je svoju sportsku karijeru započeo u malom košarkaškom klubu, a posle samo dve godine dobio je poziv da se nađe u timu mladih košarkaša Bajerna. U Minhenu je sada sve stopirano i nema treninga, zbog čega je došao ovde i trenira sa kadetima SPD „Radničkog“ za koje kaže da igraju na dobrom nivou i u dobrim uslovima.On dodaje da ovde voli da trenira a ukoliko se ukaže prilika da zaigra u Kragujevcu on će se rado odazvati, jer kako ističe „gde vodi put ja sam otvoren za nove mogućnosti“.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu