Svrstavanje Kragujevca u red modernih evropskih gradova - iKragujevac


Vesti

Na kraju 2020. godine grad Kragujevac postavio je još jedan cilj – svrstavanje u red modernih evropskih gradova. Preduslov za to je Deklaracija o ulozi funkcije upravljanja ljudskim resursima, koja je odlukom odbornika usvojena na petom redovnom zasedanju gradskog parlamenta.

Cilj ovog dokumenta jeste da se konačno stavi akcenat na funkciju upravljanja ljudskim resursima kao najznačajnijem kadru u svakoj organizacionoj strukturi, pa tako i u lokalnoj samoupravi. Ideja je da se ova funkcija konačno obavlja u punoj meri, da se neprestano, u kontinuitetu analizira organizaciona struktura, raspored zaposlenih, timski rad i međuljudski odnosi jer samo tako možemo da stvorimo sinergiju, rekla je Sanja Tucaković članica Gradskog veća za lokalnu samoupravu. Funkcija upravljanja ljudskim resursima jeste i neprestano preispitivanje potrebe zaposlenih za edukacijom, kako bi konačno dobili kvalitetne, efektivne i efikasne kadrove. Mi smo tu zbog naših građana. Naš cilj je da obezbedimo kvalitetnu uslugu kojom će naši sugrađani biti zadovoljni. Deklaracija je rezultat Memoranduma o saradnji između Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave i Saveta Evrope, a Kragujevac je potpisnik te Deklaracije.

Davanjem saglasnosti na Odluku o povećanju kapitala Centru za strna žita pripojen je Centar za poljoprivredu i ruralni razvoj. Reč je o preduzećima koja se bave sličnom delatnošću a naš cilj, istakao je Damjan Srejić član Gradskog veća za ravnomerni i održiv razvoj sela je da smanjimo troškove i napravimo konsolidovano preduzeće koje će se baviti poljoprivredom i razvojem sela.

Na sednici je doneta odluka o izmenama i dopunama odluke o održavanju čistoće, javnih zelenih površina, odluka o pijacama, kao i odluka o ulicama, lokalnim i nektagorisanim putevima. Na dnevnom redu, pored ostalog, bili su predlozi rešenja o davanju saglasnosti na odluke o izmenama finsijskih planova ustanova kulture za tekuću godinu, zatim predlozi rešenja o davanju saglasnosti na godišnje programe javnih preduzeća za 2021. godinu – javno komunalnih preduzeća Šumadija, Vodovod i kanalizacija, JP Putevi i JSP Kragujevac, kao i privrednih društava među kojima su RTK, Šumadija sajam, Centar za strna žita i Biznis inovacioni centar.

Privodimo kraju jako tešku godinu, rekao je gradonačelnik Nikola Dašić čestitajući predstojeće novogodišnje i božićne praznike. Mislim da smo kao nacija, Šumadinci i Kragujevčani jako dobro odgovorili i odlično se nosili sa izazovima koje je donela epidemija korona virusa. Svi smo umorni i to je normalno.

Dašić je zamolio sve odbornike da, kao uticajne osobe u svojim sredinama, apeluju na naše sugrađane da još malo izdrže ograničenja kako ne bi tokom predstojećih praznika pokvarili silaznu putanju novoinficiranih. Da se ponašamo odgovorno, znam da možemo, poručio je gradonačelnik Dašić.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu