Završni radovi na asfaltiranju Krfske ulice - iKragujevac


Vesti

Radovi na asfaltiranju Krfske ulice u mesnoj zajednici Uglješnica koji su otpočeli krajem septembra, privode se kraju. Radove izvodi JKP Šumadija, a vrednost investicije je oko 2 800 000 dinara.

Nakon svake veće kiše, šljunak kojim su nasipane Krfska i okolne ulice izlazio je na asfalt i pravio probleme u saobraćaju. Meštani ove ulice koji su godinama čekali na rešenje ovog problema, konačno mogu da budu zadovoljni. Završne radove u ovoj ulici obišli su gradonačelnik Nikola Dašić, Vladimir Dobi, član Gradskog veća za investicije i upravljanje projektima i Nemanja Dimitrijević, direktor JKP Šumadija.

Do kraja godine, u ovoj mesnoj zajednici završavamo ulice Račansku, Nade Dimić i Zagorke Dimitrijević. U ovoj godini, mi smo uradili preko 100 ulica, rehabilitovali smo oko 40 km puteva i oko 12 km vodovodne i kanalizacione mreže – kaže Vladimir Dobi, član Gradskog veća za investicije.

Sledeće godine, grad planira da ostvari isti nivo investicija. Za ulaganje u putnu infrastrukturu opredeljeno je oko 290 miliona dinara uz mogućnost korišćenja sredstava iz još nekih fondova, dok je za izgradnju i revitalizaciju vodovodne i kanalizacione mreže planirano oko 210 miliona dinara.

Mene je kao Kragujevčanina mučilo to što stalno imamo neka asfaltiranja odnosno rad na komunalnoj infrastrukturi samo u izbornim godinama. Naš apsolutni cilj je, a mislim da to i dokazujemo je, da Kragujevac mora da se gradi neprestano, to je jedan proces koji traje u kontinuitetu, i jedino tako možemo da dođemo do neke infrastrukture koja zadovoljava potrebe 21. veka. – rekao je gradonačelnik Nikola Dašić.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu