"Do Nove godine prve količine bar dve vakcine, nadam se i tri. Vakcinacija najkasnije u januaru" - iKragujevac


Vesti

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je da će prve količne bar dve vakcine protiv korona virusa stići u Srbiju pre Nove godine, te da je moguće da vakcinacija usledi najkasnije u januaru, a možda i pre kraja 2020. godine.

- Mi ćemo prve količine vakcina, bar dve vakcine imati pre kraja ove godine. Da li ćemo krenuti u vakcinaciju krajem ove godine ili početkom naredne, zavisi od zdravstvenih vlasti. Ja se nadam da će biti i tri vakcine - rekao je predsednik.

Dalje je naveo i da je moguće da, zavisno od testiranja vakcina, imunizacija krene u januaru naredne godine ili već pre kraja ove, 2020.

- Očekujemo da otvorimo bolnicu u Kruševcu u narednih dva ili tri dana. To će doprineti daljem jačanju naših kapaciteta. To su veoma važne stvari za našu zemlju - rekao je o daljoj borbi sa epidemijom korona virusa.

- Mi smo već naručili Fajzerove vakcine, uz dve zemlje u Evropi, bićemo jedini koji če neke količine dobiti do kraja godine. Veliki deo tih vakcina ćemo dobiti u januaru i februaru.

Razgovarali smo sa svim partnerima. Gledaćemo da ponudimo ljudima u Srbiji sve vrste vakcina, pa nek biraju. Mislim da je svaka vakcina dobra - dodao je.

Na pitanje novinara rekao je da nije ekspert, ni epidemiolog, ali da se brojevi vidno smanjuju.

- Smanjuju se brojevi. Danas su bolji nego isti dan prošle nedelje. Značajno je manje zaraženih, ali bolnice su nam prepune - opomenu je Vučić.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu