Humanitarna licitacija sportske opreme za Minju Matić - iKragujevac


Vesti

Borba Kragujevčana za malu sugrađanku Minju Matić je prestaje.

Građani udruženo ili samostalno organizuju bazare i prodajne izložbe u naseljima, prave se onlajn događaji na kojima se prikuplja novac za njeno lečenje.

Kragujevac se ujedinio. Grupa humanih ljubitelja sporta iz Kragujevca pokrenula je onlajn aukciju sportske opreme, kako bi pomogli u prikuljanju novca za lečenje Minje Matić.

Originalni dres Fudbalskog kluba Radnički sa potpisom svih igrača u aktuelnoj sezoni, dres fudbalera Vojvodine, replika dresa Kraljevine Jugoslavije sa potpisima glumaca iz filma Montevideo Viktora Savića, Aleksandra Radojičića i Ivana Zekića, zlatna medalja osvajača kupa Srbije u fudbalu za sezonu 2019/2020. ili Dejvis kup tim majica Dušana Lajovića, 26. igrača na svetskoj ATP listi, sa originalnim potpisom neki su od predmeta ponuđenih na aukciji.

Stigao je i originalni dres Kristal Palasa sa brojem 4 Luke Milivojevića, kapitena ekipe i višestrukog reprezentativca Srbije.

Licitacija počinje 1. decembra u 20 časova, a završava se 5. decembra u 20 časova.

U tom periodu, Fejsbuk i Instagram stranica „Dres za život“ organizovaće ovaj onlajn događaj, na kome će objaviti kolekciju prikupljene sportske opreme i sportskih suvenira koji će biti predmet licitacije za pomoć našoj maloj sugrađanki Minji Matić.

Sva prikupljena novčana sredstva uplaćuju se za lečenje Minje Matić, devojčice koja boluje od retke i izuzetno teške neuromišićne bolesti – Spinalne mišićne atrofije, tip 1.

Srećom, od nedavno postoji i genska terapija i Minja je dobila šansu da se izbori sa opakom bolešću.

Jedini način lečenja je lečenje u inostranstvu, a Minji nedostaje još oko 600.000 evra. Pomozimo Minji, poručuju organizatori.

 

Izvor: rtk

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu