Ministar Momirović obišao radove na izgradnji jeftinih stanova u Kragujevcu - iKragujevac


Vesti

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Tomislav Momirović i gradonačelnik Kragujevca, Nikola Dašić, obišli su radove na lokaciji Denino brdo na kojoj se grade stanovi za pripadnike snaga bezbednosti.

U toku je izgradnja prve faze, u okviru koje će biti izgrađeno 270 stanova. Grad Kragujevac je za devet lamela u okviru kojih će biti izgrađeno 970 stanova opredelio parcelu bez naknade od oko 10 hektara. Za uređenje infrastrukture lokalna samouprava Kragujevca izdvojila je oko 550 miliona dinara. U okviru prve faze projekta, u naredne dve godine, trebalo bi da bude izgrađeno oko 7000 stanova u celoj Srbiji – najavio je ministar Momirović.

Radovi se dobro izvode, međutim, mi u narednom periodu moramo da ubrzamo tok radova. Mi danas imamo neka kašnjenja, ona su delimično i objektivna, izazvana koronom, a delimično tu ima i našeg propusta. Ne želim nikoga da apostrofiram, polazim od sebe. To u budućnosti ne sme da se dešava. Mi imamo još jedan aspekt, a to je da je ekonomija naše zemlje, ekonomija Evrope, ekonomija celog sveta veoma ugrožena, privatne investicije padaju i mi kao javni sektor moramo da dodatno pokrenemo investicije, u infrastrukturu, u građevinu, i ako budemo i minimalno kočili ili kasnili u narednom periodu, bićemo u problemu – rekao je ministar Momirović.

Vrednost ove investicije je oko 35 miliona evra bez infrastrukturnih radova koji su zajednički trošak Republike i lokalne samouprave. Radovi na infrastrukturi bi trebalo da budu završeni do februara naredne godine. Očekivalo se da budu završeni do Nove godine, međutim problem sa minama koje su pronađene na ovom terenu je završetak radova odložio za 60 dana.

Sve je po proceduri preduzeto na vreme i ta minska sredstva se otklanjaju, i nakon toga nastavljamo dalju izgradnju infrastrukture. Infrastrukturu na ovoj lokaciji čini 11km vodovodne i kanalizacione mreže, oko 2,5km saobraćajnica, veliki broj parking mesta, a vrednost tih radova je oko 550 miliona dinara. Meni je jako bitno da ovo što pre privedemo nameni, da ljudi počnu da se useljavaju. Pre svega moram da se zahvalim i predsedniku države i Vladi Republike Srbije koji su sa ovako ambicioznim planom krenuli u rešavanje stambenih problema pripadnika snaga bezbednosti – rekao je gradonačelnik Dašić.

Dašić se zahvalio ministru Momiroviću na današnjoj poseti, i istakao da mu njegov način i tempo rada apsolutno odgovara, jer traži maksimalno angažovanje od lokalnih samouprava, koje su partneri na ovom projektu, a takav tempo i takva vrsta zdrave tenzije je uvek plodonosna.

Ministar je pre obilaska radova na Deninom brdu, u zgradi Gradske uprave održao sastanak sa gradonačelnicima Kragujevca, Kraljeva i Niša na kome se razgovaralo o toku radova na izgradnji stanova za službe bezbednosti u tim gradovima.5-22.jpg4-22.jpg

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu