Kovid ambulanta u Kragujevcu produžila radno vreme - iKragujevac


Vesti

Zbog povećanog broja pacijenata sa sumnjom na virus Kovid 19, Kovid ambulanta Doma zdravlja Kragujevac, večeras produžava radno vreme.

Novo radno vreme Ambulante za febrilna stanja i respiratorne ifekcije, u kojoj se dnevno u proseku pregleda oko 550 pacijenata je od 7 do 24 časa.

Do sada su pacijenti sa visokom temperaturom nakon 20 časova išli na Infektivnu kliniku Kliničkog centra u Kragujevcu i tako stvrali dodatno opterećenje lekarima i medicinskim tehničarima koji leče hospitalizovane boleksnike.

Radno vreme kovid ambulante Doma zdravlja je promnjeno i sada će pacijenti sa temperaturom, respiratornim simptomima infekcije i sumnjom na kovid 19 dolaziti u Respiratorni centar.

Pacijenti će se pregledati sve do ponoći, a u kovid ambulanti će u svakom trenutku raditi dve ekipe.

U Domu zdravlja kažu da im je otvaranje novog punkta u Zavodu za zdravstvenu zaštitu radnika Zastava značajno smanjilo pritisak i olakšalo rad.

Od oko 650 pacijenata koji se u tou dana pregledaju u Respitarornom cnetru Doma zdravlja, njih 200 je kovid pozitivno i dolaze zbog pogoršanja zdravstvenog stanja, promene terapije ili zaključuju bolovanje.

Broj dnevno testiranih u kovid ambulanti se kreće od 360 do 450.

U Domu zdravlja navode da građani koji imaju ozbiljne simptome kao što su ekstermna malaksalost, konfuzija, kratak dah mora odmah da se javi.

Prvi znak koronavirusa je, uglavnom, povišena tempetarura, a infekcija se uvek potvrđuje sa najmanje dva simptoma.

Sa druge strane, čak trećina kovid pozitivnih pacijenata je asimptomatska i oni su najveći rezervoar zaraze.

 

Izvor: rtk

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu