Uskoro izrada sedišta za BMV (BMW) u Slobodnoj zoni Šumadija - iKragujevac


Vesti

Gradski parlament doneo je odluku o proširenju Slobodne zone Šumadija, što će direktno doprineti realizaciji planirane investicije od 35 miliona evra, jer će na proširenom posedu brendirani proizvođač početi izradu sedišta za BMV.

Direktor Slobodne zone Šumadija Marko Vujnović je rekao da se u prvoj polovini naredne godine očekuje zaposlenje 290 radnika u novom industrijskom pogonu.

Na površini od preko 10 hektara smeštene su proizvodne hale vodećih svetskih proizvođača komponenti koje se ugrađuju u unutrašnjost automobila.

Janfeng predvodi poboljšanje poslovnog ambijenta u gradu, a kako su danas svi proizvođači automobilske opreme klijenti ove kompanije, to su i očekivanja velika – da Slobodna zona Šumadija razvije lokalnu ekonomiju i privredu.

Ispostavilo se da je postojeća površina postala tesna i da se očekuju novi proizvođači u susedstvu Janfenga.

I uprava Carinarnice ima povećan obim posla kako se Slobodna zona Šumadija razvija, ocenjuje Vujnović. Nova radna mesta se uskoro očekuju.

Ubrzano infrastrukturno opremanje lokacije, izgradnja novih ulica, najavljeno uspostavljanje železničkog saobraćaja u blizini, završetak auto puta ka Batočini, izgradnja novih putnih pravaca koji treba da premreže Šumadiju sa Ibarskom magistralom, ne „dodaju gas“ samo bržem i bližem zaokruženju industrijske celine, već su i obaveza države i lokalne samopurave kako bi se investitorima obezbedili uslovi za rad.

 

Izvor: rtk

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu