Kovid bolnica na Šumadija sajmu spremna za pacijente - iKragujevac


Vesti

Privremena kovid bolnica na Šumadija sajmu spremna je za prijem prvih pacijenata, potvrdila je dr Ljiljana Mirkov, koordinator ove bolnice.

Na ovom mestu biće zbrinjavani pacijenti sa lakšom kliničkom slikom, čije zdravstveno stanje treba da bude pod nadzorom do pristizanja negativnog rezultata.

U privremenoj kovid bolnici na Šumadija sajmu mesta ima za oko 150 obolelih, a ukoliko bude neophodno, kapaciteti će biti prošireni sa još 50 kreveta.

Kragujevac je, poslednjih dana, treći grad u Srbiji po broju potvrđenih slučaja infekcije Kovidom 19, posle Beograda i Novog Sada.

Zbog nestabilne epidemiološke situacije, a u cilju rasterećenja kragujevačkog Kliničkog centra u kome su hospitalizovani pacijenti sa težom kliničkom slikom, u stanju pripravnosti je privremena kovid bolnica na Gradskom sajmištu.

U privremenoj kovid bolnici na Šumadija sajmu mesta ima za 150 obolelih, a ukoliko bude neophodno, kapaciteti će biti prošireni sa još 50 kreveta.

Lekari i medicinske sestre i tehničari radiće u turnusu. Iako su svesni rizika koji njihov posao nosi, među zdravstvenim radnicima angažovanim u privremenoj kovid bolnici, nakon višemesečne borbe sa Kovidom 19, nema straha od kontakta sa zaraženima.

Zdravstveni radnici apeluju na građane da poštuju preventivne mere, jer štiteći sebe, štite i druge.

Podsećaju da su nošenje maske, održavanje fizičke distance i redovno pranje ruku, najbolji način zaštite od zaražavanja korona virusom, a tome treba dodati i izbegavanje kontakata sa nepoznatim osobama i boravak u zatvorenim prostorijama sa više ljudi.

 

Izvor: rtk

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu