Zahvaljujući ovoj opremi i vozilima, mi ulazimo u 21. vek - iKragujevac


Vesti

Ministarka bez portfelja zadužena za demografsku i populacionu politiku, Slavica Đukić Dejanović, posetila je danas kragujevački Dom zdravlja gde su kroz Program podrške sprovođenja mera populacione politike u Republici Srbiji za podršku zdravstvu, nabavljena dva terenska vozila za službu kućnog lečenja i službu polivalentne patronaže, nova ginekološka oprema, logopedski aparati. Ukupna vrednost ovih projekata je 9 353 200, 00 dinara, od čega je učešće ministarstva 7 014 900,00 dinara, a lokalne samouprave 2 338 300,00 dinara. Sastanku sa ministarkom Slavicom Đukić Dejanović, prisustvovao je gradonačelnik Kragujevca, Nikola Dašić, Gordana Damnjanović, član Gradskog veća za zdravstvenu i socijalnu zaštitu, Biljana Ilić Stošić, načelnik Šumadijskog upravnog okruga i Vasilije Antić, direktor Doma zdravlja.

Dom zdravlja smo stavili u svoje prioritete, jer zdravstvena pismenost građana Kragujevca treba da raste. Kragujevac u Domu zdravlja ima izvanredne stručnjake, način na koji oni aplikuju i kako izgledaju sadržaji projekata koje oni planiraju kad dođu u konkurenciju sa drugima je takav da sam uvek ponosna što sam Kragujevčanka i to je rezultiralo time da je Dom zdravlja već dobio i inhalatore i mikroskope, kolposkop, posebne ginekološke stolice, ultrazvučni aparat i vozila. Danas smo videli džipove koji će služiti kao terenska vozila kako za patronažu, tako i za službu kućnog lečenja. Imali smo prilike da vidimo kako je vozni park izgledao pre desetak godina, a kako on izgleda danas – rekla je ministarka Slavica Đukić Dejanović.

Poslednji put vozni park Doma zdravlja je obnovljen 2002. i 2003. godine. Služba kućnog lečenja i patronaže dnevno pređe preko 2000km. Prema rečima direktora Doma zdravlja, Vasilija Antića, na popravke vozila je trošeno više novca nego što koštaju nova vozila.

Zahvaljujući ovoj opremi i vozilima, mi ulazimo u 21. vek i zahvaljujući gradu Kragujevcu i Vladi, mi smo jedan od domova zdravlja koji je u poslednje četiri godine najviše opreme nabavio u Srbiji.Sada možemo građanima Kragujevca da obećamo, počev od najudaljenijih tačaka, i po kiši i po snegu, mi ćemo doći do onoga kome je pomoć u tom trenutku potrebna.Pored ovoga, dobili smo i najmoderniju opremu za ginekologiju, ginekološke stolice, kolposkope, a naše Razvojno savetovalište je dobilo opremu najnovije generacije – kaže Vasilije Antić.

U protekle četiri godine, Dom zdravlja Kragujevac je kroz različite projektne aktivnosti, ali i iz sopstvenih sredstava nabavio 19 novih vozila, čime je vozni park u velikoj meri obnovljen.

Kako je ministarka Slavica Đukić Dejanović rekla da je populaciona politika u prioritetu Vlade i grada Kragujevca, moram da dodam da je i grad Kragujevac u prioritetu Vlade Republike Srbije. Ovakvih akcija će biti još više. Mislim da pravimo pravi potez kada osavremenjavamo i opremamo Dom zdravlja da može da obavlja svoju funkcijui pruža kvalitetnije usluge – rekao je gradonačelnik Nikola Dašić.2-7.jpg

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu