Sanitarni inspektori upali u više od 6.000 kafića, restorana: Evo koliko je kazni "palo" za 2 meseca - iKragujevac


Vesti

Zbog nepoštovanja protivepidemijskih mera kafićima, restoranima... u toku jula i avgusta meseca sanitarna inspekcija Ministarstva zdravlja u saradnji sa drugim inspekcijama, podnela je 105 prekršajnih prijava, a iskontrolisano je 6.648 objekata.

Kako saznajemo u Ministarstvu zdravlja, oni su iskontrolisali ukupno 6.648 restorana, kafića... Od tog broja, u zajedničkim akcijama sa drugim inpekcijama iskontrolisano je 1.494 objekata.

U julu je iskontrolisano 3.142, a u avgustu 3.506 objekata.

Kontrola ugostiteljskih objekata i poštovanje mera u njima postala je tema broj jedan opet za vikenda, pošto su se pojavili snimci sa koncerata jedne pevačice u Smederevu i Vrnjačkoj Banji, a na kojima nisu poštovane preventivne mere protiv korona virusa.

S tim u vezi, ministar zdravlja Zlatibor Lončar sinoć je ponovo apelovao na sve da poštuju propisane mere u cilju sprečavanja širenja virusa korona i poručio da će oni koji ih se ne budu pridržavali biti strogo kažnjavani, bez izuzetaka.

Gostujući na Pinku, ministar je naveo da su se pojavili snimci okupljanja u zatvorenom prostoru gde je dozvoljeno maksimalno 30 ljudi, a bilo ih je 200, 300, 500, 600, kao i da je bilo koncerata, pena partija sa više stotina ljudi...te poručio da se to neće tolerisati.

- Mi smo do sada imali više hiljada inspekcijskih nadzora i više od sto podnetih prekršajnih prijava. Upozoravamo sve, napravili smo zajedničke timove inspektora Ministarstva zdravlja i policije i uveli kontakt telefon na koji se može prijaviti nepoštovanje mera - 011/ 6350322 - rekao je Lončar.

Nikome se neće gledati kroz prste
Istakao je da je najvažnije zdravlje ljudi i dodao da zajedničke ekipe Ministarstva zdravlja i policije izlaziti na teren od sinoć i da nikome neće "gledati kroz prste".

- Mogu da se žale koliko god hoće, mere su donete i moraće da se poštuju i tu neće biti izuzetaka - naglasio je Lončar.

Naveo je da je bilo koncerata u zatvorenim prostorima, da postoje snimci toga i dodao da će biti podnete prekršajne prijave jer "imamo dokaz šta ste radili".

Vanredni krizni štab

Juče je da podsetimo odražna i vanredna sednica Kriznog štaba, koji je najoštrije osuđuje kršenje epidemioloških mera koje je uočeno u pojedinim jedinicama lokalne samouprave tokom prethodnog vikenda.

Na vanrednoj sednici Kriznog štaba koja je održana danas, zatražen je povećan inspekcijski nadzor, s obzirom na to da je u ovom trenutku, neposredno pred početak školske godine kršenje mera potpuno nedopustivo.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu