Odložen Sajam poljoprivrede - iKragujevac


Vesti

Tradicionalni Šumadijski sajam poljoprivrede, planiran za 3. septembar, neće biti održan u tom terminu, potvrdili su nadležni iz Šumadija sajma.

Od epidemiološke situacije i dalje zavisi da li će biti odložen za kraj septembra, ili početak oktobra.

U Kragujevcu je i dalje vanredna situacija zbog epidemije korona viursa, a u hali Gradskog sajmišta još uvek je privremena kovid bolnica.

Da li će ona ostati ili biti rasformirana znaće se u narednih deset dana.

Šumadijski sajam poljoprivrede ranijih godina okupljao je brojne izlagače, a prema broju posetilaca svrstao se u najveću sajamsku manifestaciju gradskog sajmišta.

Šumadija sajam, za razliku od novosadskog, ima prostranu površinu na kojoj bi i mogla da se razmatra organizacija sajamske manifestacije manjeg obima.

Razmišlja se i o spajanju sajma poljoprivrede i sajma lova i ribolova.

Međutim, to su sve mogućnosti koje su u ovom trenutku još prilično daleke, jer je u Kragujevcu, još uvek na snazi vanredna situacija.

Od epidemiološke situacije zavisi i održavanje Sajma komunalne opreme. U ovom periodu anketiraju se izlagači, jer je jako bitna potvrda o učešću na sajamskoj smotri.

Zbog pandemije korona virusa i mera zabrane okupljanja i održavanja manifestacija sajamskog karaktera na, Šumadija sajmu održane su od početka godine samo dve smotre: u februaru Sajam venčanja i Sajam građevinarstva, dok je u martu, neposredno pre prolašenja vanrednog stanja, otkazan Sajam obrazovanja i zapošljavanja.

Taj događaj je izostao, kao i sajmovi nameštaja i igrica, dok je, krajem maja, Sajam hortikulture održan na otvorenom, sa manjim brojem izlagača.

Kalendar sajamskih manifestacija za 2020. godinu trebalo je da bude ispunjen sa 20 raznovrsnih smotri, ali je koronaviurs sve susrete izlagača i posetilaca prekinuo.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu