EKSKLUZIVNO: Biografije izabranih članova gradske vlade u Kragujevcu (FOTO) - iKragujevac


Vesti

Na sednici Skupštine grada, zakazanoj za danas po hitnom postupku, Kragujevac dobija novu gradsku vlast, odnosno gradonačelnika, njegove zamenike i Gradsko veće.

Gradonačelnik grada Kragujevca na predlog predsednika Skupštine grada Kragujevca Miroslava Petrašinovića je Nikola Dašić diplomirani ekonomista i oficir, iz Kragujevca.dasic mm.jpgNikola Dašić, rođen je 4.marta 1975.godine u Ljubljani.

Završio Ekonomsku školu u Kragujevcu, a Vojno tehničku akademiju u Beogradu. Karijeru je započeo, kao pomoćnik glavnog računovođe, u "PP Stari hrast", gde je radio od 1993 do 1994.godine. U preduzeću "MV Interkom" Kragujevac, radio je u periodu od 1998 do 1999. godine kao menadžer prodaje.
U periodu od 2002-2005. godine u Generalštabu VSCG Beograd, bio je komandir voda-upravnik logističke jedinice za snabdevanje i opremanje Generalštaba i Ministarstva odbrane. 2005. godine započinje rad u Agenciji za privatizaciju, Regionalna kancelarija Kragujevac, kao pomoćnik rukovodioca projekta a 2006. godine, postaje direktor regionalnog centra Kragujevac.
Poslovnu i radnu karijeru nastavio je 2012. godine u Narodnoj banci Srbije, kao direktor odeljenja prinudne naplate u Kragujevcu, a od 2013.generalni
direktor Sektora za prinudnu naplatu i savetnik Guvernera za regionalni nadzor u filijalama u Kragujevcu, Nišu i Užicu i po ovlašćenju Guvernera koordinira
Sektorom za poslove sa gotovinom kao i trezorskim odeljenjima u filijalama u Beogradu i Novom Sadu.
Govori engleski jezik,.
Oženjen, otac 3 dece.

Ovo su izabrani gradski većnici.

Prof. dr Nenad Stanišić član Gradskog veća za finansije.

stanisic.jpgNenad Stanišić rođen je u Kragujevcu 1979. godine. Redovni je profesor Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Kragujevcu. Zvanje magistra ekonomskih nauka i doktora ekonomskih nauka je stekao na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Kragujevcu je zaposlen od 2003. godine, gde je prošao kroz sva saradnička i nastavnička zvanja. Član je Naučnog društva ekonomista Srbije i Društva ekonomista Kragujevca. Bio je član Ekspertskog tima Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja za reformu visokog obrazovanja u Republici Srbiji. Autor je brojnih naučnih radova, stručnih studija i učesnik više međunarodnih i domaćih naučnih i stručnih projekata. Do sada je obavljao više funkcija na Ekonomskom fakultetu u Kragujevcu, a trenutno je na funkciji prodekana za nastavu. Govori engleski jezik. Ukoliko prof. dr Nenad Stanišić bude izabran za člana Gradskog veća, neće biti na stalnom radu.

Član Gradskog veća za investicije i upravljanje projektima Vladimir Dobi, diplomiranI ekonomistA iz Kragujevca.

vladimir dobi.jpgVladimir Dobi preduzetnik i finansijski analitičar iz Kragujevca.

Završio je Prvu Kragujevačku gimnaziju kao i Ekonomski fakultet u Kragujevcu smer Internacionalni menadžment. MBA studije poslovne administratije smer finansije i organizacioni liderstvo završio na Wilmington University USA kao i master studije smer ljudski resursi na istom Univerzitetu.
Od 2009 do 2011. godine radio je kao interni računovođa u kompaniji Wakin Bros na poslovima pripreme internih finansijskih izveštaja izrade i praćenje budžeta kao i analize poslovnih operacija.
Od 2011. do 2012. godine radio je u kompaniji Odessa Technologies kao analitičar prodaje na poslovima pružanja korporativnih rešenja u oblasti upravljanja finansijskim lizingom. U 2012. godini prelazi u Bank of America gde radi kao savetnik za upravljanje portfolijom malih i srednjih preduzeća. Početkom 2013. otvara sopstvenu kompaniji Madison Logistics and Investment Inc u Filadelfiji. Kompanija se bavi Just in time logistikom i finansijskim lizingom. Tokom rada konpanije do 2016. godine rukovodio svim organizacionim aspektima nacionalne logističke
konpanije.
Od 2017. godine živi i radi u Srbiji kao suvlasnik i kordinator za saradnju sa privredom i ekonomski razvoj u Business Innovation Programs koji se bavi razvojom i
inplementacijom projekata u oblasti socio-ekonomskog razvoja i podršku rastu i razvoju malih i srednjih preduzeća.
Ukoliko Vladimir Dobi bude izabran za člana Gradskog veća, neće biti na stalnom radu.

Član Gradskog veća za komunalne delatnosti Vladimir Maksimović, master ekonomistu iz Kragujevca,VLADIMIR MAKSIMOVIC.jpgVladimir Maksimović rođen je 03.02.1980. godine u Kragujevcu. Zvanje Master ekonomiste stekao na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Kragujevcu, smer međunarodni menadžment. Tokom studija bio je stipendiran od strane Univerziteta Nordland (Norveška) i kompanije Rapp Marine Group (Norveška).
Zvanje Master mađunarodnih javnih nabavki stekao na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Rimu.Tokom studija bio stipendiran od strane Evropske banke za obnovu i razvoj.
Radno iskustvo, kroz radno angažovanje i volonterski rad, sticao je kao direktor firme Krug, na Ekonomskom fakultetu u Kragujevcu kao rukovodilac stručne prakse na master studijama i kao pripravnik u kompaniji Rapp Marine Group. Obavljao poslove  generalnog menadžera turističke agencije “Lotus tours“, direktora direkcije nabavki u “Energetika doo”, člana Gradskog veća za zaštitu životne sredine, ravnomerni i održivi razvoj, člana Gradskog veća za komunalne delatnosti, ravnomerni i održivi razvoj, pomoćnik direktora za ekonomiju preduzeća “Energetika doo”. Radi kao nezavistan konsultant za oblast međunarodnih javnih nabavki i sertifikovani nezavisni konsultatnt za oblast javno-privatnog partnerstva. Predsednik je stranke Jaka Srbija.
Oženjen je, otac dvoje dece.
Ukoliko Vladimir Maksimović bude izabran za člana Gradskog veća, neće biti na stalnom radu.

Član Gradskog veća za ravnomerni i održivi razvoj sela i grada Damjan Srejić, doktora veterinarske medicine iz Kragujevca.DAMJAN SREJIC.pngDamjan Srejić rođen je 06.04.1976. godine u Kragujevcu. Završio je osnovnu i srednju školu u Kragujevcu, a Fakultet Veterinarske medicine 2003. godine u Beogradu. U vojsci Srbije stekao je oficirsko zvanje rezervnog potporučnika. Nakon završenih osnovnih studija zaposlio se u Veterinarsko – specijalističkoj ustanovi u Beogradu u kojoj se bavio sterilitetom, reprodukcijom i genetikom.
Godine 2006. Otvara svoju samostalnu veterinarsku ambulantu ;Veterinar;, a ubrzo nakon toga ona prerasta u veterinarsku stanicu ;Kragujvet d.o.o.; u kojoj radi veći broj ljudi. Godine 2012. dobio je prvu Međunarodnu nagradu na prestižnom savetovanju ’’Clinica vetrinaria; za rad iz terenske hirurgije.
U prvom sazivu Veterinarske komore Srbije izabran je u Etički komitet, a 2011. godine kolege iz Šumadijskog okruga biraju ga za svog poslanika u Skupštini Veterinarske komore Srbije.
2012. godine izabran je za Predsednika saveta za razvoj poljoprivrede Grada Kragujevca. Odlukom Vlade Srbije 2014. godine postavljen je za Načelnika Šumadijskog upravnog okruga. Za člana Gradskog veća Grada Kragujevca izabran je 2016. godine i tu funkciju je obavljao do avgusta 2020. godine.
Oženjen je suprugom Ružicom i ima tri ćerke. Ukoliko Damjan Srejić bude izabran za člana Gradskog veća, biće na stalnom radu.

Član Gradskog veća za zdravstvenu i socijalnu zaštitu dr Gordana Damnjanović, doktora medicine iz Kragujevca.damjanovic.jpgGordana Damnjanović rođena je u Kragujevcu 27.06.1962.godine u Kragujevcu.

Završila je Medicinski fakultet Univerziteta u Beogradu, 1990.god. Specijalizaciju menadžmenta u zdravstvu stekla je na Akademskim specijalističkim studijama Medicinskog fakulteta u Beogradu i Fakulteta organizacionih nauka 2007.god. U Domu zdravlja Kragujevac ima 24 godine radnog staža, od 2000.god na poziciji PR menadžera Doma zdravlja Kragujevac.
Član je Intersektorskog tima za prevenciju porodičnog nasilja na lokalnom nivou od 2009.god; član radne grupe za prevenciju prosjačenja na lokalnom nivou od 2014,god.; član Intersektorskog tima za prevenciju trgovine ljudima na lokalnom nivou od 2013.god.; član Radnog tima za izradu LPA za rodnu ravnopravnost na nivou lokalne samouprave od 2014.god. i osoba zadužena za projektne aktivnosti Doma zdravlja Kragujevac (IRA edukacija za projektne aktivnosti) od 2005.god. U okviru projekta koji je 2015. godine sprovela Svetska zdravstvena organizacija, dr Damnjanović je dobila sertifikat o edukaciji Public Health and sdand Emergency Management (Javno zdravlje i upravljanje u vanrednim situacijama).
Na svetskom kongresu Assises u Briselu u organizaciji Evropske komisije i Komiteta evropskih regiona, 2018. godine Damnjanović je predstavaljala Grad Kragujevac i učesvovala na okruglim stolovima na temu mentalnog zdravlja. Gordana Damnjanović je 2015. godine ponela titulu Dame regiona kao prizanje za
dostignuća u oblasti socijalne zaštite. Od 2014 – 2016. godine član Gradskog veća za zdravstvo i socijalna pitanja. Od 2016-2020. godine član Gradskog veća za zdravstvenu i socijalnu zaštitu. Član Kriznog štaba grada Kragujevca.
Udata, majka dve ćerke.
Ukoliko dr Gordana Damnjanović bude izabrana za člana Gradskog veća, biće na stalnom
radu.

Član Gradskog veća za obrazovanje Dušan Aleksić Zeka, diplomirani ekonomistu iz Kragujevca.ZEKA.jpgDušan Aleksić Zeka rođen je 03.aprila 1982. godine u Kragujevacu gde je završio Prvu kragujevačku gimnaziju , potom Ekonomski fakultet na Univerzitetu u Kragujevcu i diplomirao smer međunarodni menadžment. Na doktorskim je studijama Univerziteta mira Ujedinjenih nacija na ECPD-u (European Centre for Peace and Development) u oblasti Strateškog menadžmenta.
Stekao je zvanje Diplomirani master ekonomista Univerziteta Paisije Hilandarski u Plovdivu, master studije u oblasti Biznis administracije.
Od septembra 2014.godine do novembra 2014. godine bio je član gradskog veća za privredu grada Kragujevca Od 2010 Menadžer prodaje "Rapsody Travel"- predstavništvo u Kragujevcu i Menadžer projekta Apsolventske ekskurzije u Srbiji, a od Od 2013. godine Generalni menadžer i suvlasnik turističke agencije "Rapsodi Travel"- Bugarska Vlasnik agencije za promet nekretnina "Daj stan" Kragujevac i online trgovine “Travel2”
Od 2008. godine do 2018. godine odbornik u Skupštini grada Kragujevca i član tima za izradu lokalnog akcionog plana za mlade i Saveta za mlade
Dobitnik Đurđevdanske nagrade Grada Kragujevca za izuzetan doprinos sportu za 2013. godinu.
Od 2008. godine do 2014. godine obavljao je funkciju Predsednika košarkaškog saveza Kragujevca i Udruženja košarkaških sudija u Kragujevcu.
Od 2009. do 2014. godine bio je Osnivač i član Upravnog odbora košarkaškog kluba "KG student" Kragujevac.
Od 2001 do 2012 godine bio je nacionalni košarkaški sudija za prvu ligu.
Član je Upravnog odbora Univerzitetskog sportskog saveza Kragujevca, takođe od 2010. godine do 2013. godine bio je član Upravnog odbora Studentskog centra Kragujevac,
Od 2011. godine do 2014 godine član internacionalne humanitarne organizacije Rotaract klub Kragujevac-Šumadija.
Od 2018. do 2019 godine Generalni sekretar univerzitetskog sportskog saveza Srbije
Rekreativno se bavi trčanjem i do sada je istrčao 15 polumaratona.
Ukoliko Dušan Aleksić Zeka bude izabran za člana Gradskog veća, biće na stalnom radu.

Član Gradskog veća za kulturu Miljana Bjeletića, profesora harmonike iz Kragujevca.MILJAN.jpgMiljan Bjeletić rođen je 11.06.1973.godine u Kruševcu. Završio je studije na Muzičkom konzervatorijumu „Petar Ilič Čajkovski“ u Kijevu (Ukrajina), gde je i magistrirao 1998.godine.
Redovni je profesor na Fakultetu umetnosti Univerziteta u Nišu. Član je Umetničko-stručnog veća Univerziteta i šef Katedre za harmoniku i gitaru na Fakultetu umetnosti. Obavljao je dužnost člana Muzičkog komiteta Svetskog kupa akordeonista u periodu 2014 – 2018. godine i Umetničkog saveta Svetskog trofeja akordeonista od 2012. godine, čiji je član i danas.
Miljan Bjeletić je redovni predstavnik Srbije u međunarodnim komisijama na najvažnijim internacionalnim akordeonističkim takmičenjima, kao što su Svetski kup i Svetski trofej. Osim pedagoških rezultata, koncertirao je i radio kao predavač na seminarima u Srbiji, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Sloveniji, Italiji, Francuskoj, Portugalu, Belgiji, Holandiji, Rusiji, Švajcarskoj, Nemačkoj, Letoniji, Litvaniji, Kini, itd.
Dobitnik je najvažnijih nacionalnih i međunarodnih priznanja. Savez udruženja muzičkih i baletshih pedagoga Srbije, dodelio mu je godišnju nagradu
2004.godine, za ostvarene pedagoške rezultate, kao i 2012. godine za postignute uspešne višegodišnje pedagoške rezultate.
Zajednica muzičkih i baletskih škola Srbije dodelila mu je nagradu 2008.godine za postignute uspešne višegodišnje pedagoške rezultate.
Dobitnik je vrednog priznanja „Za izuzetne zasluge i doprinos razvoju Muzičke škole dr Miloje Milojević“ 2008.godine.
Dobitnik je priznanja „Elita svetske harmonike“, za izuzetne zasluge i suštinski doprinos razvoju savremene izvođačke umetnosti na harmonici (nagrada dodeljena u Kijevu 2007.godine). Međunarodna konfederacija akordeonista „Svetski kup“, članica Internacionalnog muzičkog saveta i partner međunarodne organizacije Unesko, dodelila mu je priznanje „Za izuzetne zasluge“ u Kanadi 2013. godine.
Internacionalni akordeonistički umetnički centar Muzičkog konzervatorijuma u Šangaju (Kina), dodelio mu je zvanje gostujućeg profesora 2018. godine. Član je Međunarodne grupe eksperata za društveni razvoj Ksiana (Kina) od 2019. godine. U periodu 2016 – 2020. godine, obavljao je dužnost člana Gradksog veća za kulturu u Kragujevcu.
Dobitnik je povelje „Kapetan Miša Anastasijević“ za novu kulturnu politiku Kragujevca i društvenu odgovornost, 2018.godine.
Oženjen je i ima ćerku.
Ukoliko Miljan Bjeletić bude izabran za člana Gradskog veća, neće biti na stalnom radu.

Član Gradskog veća za lokalnu samoupravu Sanja Tucaković, diplomiranog ekonomistu iz Kragujevca.sanja tucakovic.jpgSanja Tucaković rođena je u Kragujevcu 1973. godine gde je završila Prvu Kragujevačku ginmaziju i Ekonomski fakultet Univerziteta u Kragujevcu.
Diplomirani je ekonomista sa velikim iskustvom u koordinaciji i organizaciji poslova, rukovođenju i upravljanju. Predlagač je i rukovodilac većeg broja idejnih projekata od značaja za razvoj i unapređenje poslova. Od 2000. godine do 2013. godine radila je u Takovo osiguranje a.d.o. Kragujevac
prvenstveno kao referent osiguranja, potom, kao Koridinator do 2009. godine, 2010.godine postaje Rukovodilac organka Čačak , a od 2010. godine do 2013. godine Rukovodilac razvoja.
Od 2012.godine do 2016. godine bila je odbornik u Skupštini grada Kragujevca.
Od 2013. godine do 2015.godine kao direktor PD Elektrodistribucija Centar Kragujevac , a potom 2015. godine obavljala je funkciju direktora regionalnog centra Centar Kragujevac Elektrodistribucija Beograd,
Od 2014. godine do 2016. godine član je Upravnog odbora KBM Banke.
Od juna 2014. godine narodni je poslanik u Narodnoj Skupštini republike Srbije.
Radila je od 2015.godine do 2020. godine kao direktor sektora za podršku i smanjivanje gubitaka u energiji za Kragujevac, Smederevo i Požarevac.
Dobitnica je Plakete Privredne komore za ostvarene rezultate u privređivanju za 2014. godinu
Udata je i majka dvoje dece.
Ukoliko Sanja Tucaković bude izabrana za člana Gradskog veća, neće biti na stalnom radu.

Člana Gradskog veća za privredu Radomir Erić, diplomiranI pravnika iz Kragujevca.ERIC RADOMIR.jpgRadomir Erić rođen je u Kragujevcu 02. jula 1968. godine, gde je završio osnovnu i srednju školu, kao i Pravni fakultet.
Pravosudni ispit položio je u Beogradu 1996. godine. Obavljao je poslove direktora pravne službe Takovo osiguranja, brenč menadžera u EURO banci, regionalni direktor u DDOR , regionalni direktor Triglav osiguranja, direktor Direkcije za trgovinu strujom DOO Centar Kragujevac i pomoćnik ministra za trgovinu, turizam i telekomunikacije.
U mandatu 2016 – 2020. godine obavljao je funkciju člana Gradskog veća za privredu. Dobitnik je povelje „Kapetan Miša Anastasijević“ za privredu.
Ukoliko Radomir Erić bude izabran za člana Gradskog veća, biće na stalnom radu.

Član Gradskog veća za unapređenje i zaštitu životne sredine Stefan Nikezić, master menadžera iz Kragujevca.NIKEZIC.jpgStefan Nikezić rođen je u Kragujevcu 21.07.1985. godine. Prvu kragujevačku gimnaziju

završio je u Kragujevcu. Multidisciplinarne master studije završio je na Univerzitetu u Beogradu, a osnovne akademske studije na Univerzitetu Nikozije na Kipru gde je stekao zvanje diplomirani politikolog za međunarodne poslove. 
Na Univerzitetu Nikozije bio je član studentske organizacije i jedan od osnivača “Društva za međunarodne odnose i evropske poslove“. Dobitinik je raznih sportskih nagrada i sportske košarkaške stipendije za sve četiri godine školovanja.
Tokom 2012. i 2013. godine, bio je učesnik na projektu “Razvoj i unapređenje liderskih veština za lokalne samouprave u Republici Srbiji“ u organizaciji Fakulteta inženjerskih nauka u Kragujevcu.
Od 2015. godine, obavljao je stručnu praksu u Upravi grada Beograda u Sekretarijatu za sport i omladinu. Iste godine postao je član Odbora za obrazovanje, kulturu, informisanje i sport grada Kragujevca. 
Od 2016. godine do jula 2020. godine obavljao poslove Pomoćnika gradonačelnika za unapređenje položaja mladih u lokalnoj samoupravi grada Kragujevca.
Od 2016. godine Sekretar je Izvršnog odbora Gradskog odbora Socijalističke partije Srbije u Kragujevcu.
Od jula 2020. godine zaposlen je u Gradskoj upravi za poslove organa Grada. Koautor je pet naučnih radova izdatih u međunarodnim konferencijama i časopisima.
Govori engleski i služi se italijanskim jezikom. 
Oženjen, otac jednog deteta.
Ukoliko Stefan Nikezić bude izabran za člana Gradskog veća, biće na stalnom radu.

Član Gradskog veća za sport  Predrag Stevović, diplomirani pravnik iz Kragujevca.predrag stevovic.jpgPredrag Stevović rođen je 27.marta 1978. godine. Zvanje diplomiranog pravnika stekao je na Pravnom fakultetu u Kragujevcu, nakon čega počinje sa radom u privatnom sektoru kao pravni savetnik na pravnim poslovima i investicionim projektima .
Od 2010. do 2012. godine radi kao sudijski pripravnik u Višem sudu u Kragujevcu.
Od 2014. godine radi kao Viši stručni saradnik u Narodnoj banci Srbije, a danas na radnom mestu Savetnika u Narodnoj banci Srbije.
Nosilac crnog pojasa u karateu i instruktor u Karate klubu “Zastava”, osvajač medalja na regionalnim i državnim takmičenjima.
Odbornik u skupštini grada Kragujevca u prethodna dva mandata. Ukazom Predsednika Republike Srbije 2012. odlikovan Zlatnom medaljom za spasavanje građana za vreme trajanja vanredne situacije izazvane snežnim padavinama
Tečno govori engleski jezik
Ukoliko Predrag Stevović bude izabran za člana Gradskog veća, neće biti na stalnom radu.

Mesta pomoćnika gradonačelnika kao da su rezervisana za koalicione partnere. Ivica Momčilović biće i dalje zamenik gradonačelnika, a tu su viđeni i Boris Kovačević, Zoran Rajović, Đorđe Kosanić i Mirko Čikiriz.

 

 

 

 

 

 

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu