U Dom zdravlja stigla donacija od 20 hiljada zaštitnih maski - iKragujevac


Vesti

U kragujevački Dom zdravlja dopremljena je donacija medicinara iz Nemačke koji deluju u okviru organizacije „Sveti Lazar Jerusalimski“.

Doniranu zaštitnu opremu rukovodstvu Doma zdravlja uručio je Predrag Obrenović Jakovljević, član Kraljevske kuće dinastije Obrenović, inače Kragujevčanin.

U kragujevačkoj zdravstvenoj ustanovi kažu da je donacija veoma značajna za rad zaposlenih u ambulantama i da ovaj gest ukazuje na solidarnost i humanost među zdravstvenim radnicima koji imaju nemerljiv značaj u vreme epidemije korona virusa.

Kraljevska kuća dinastije Obrenović oformila je svoju fondaciju, a u predhodnom periodu članovi porodice ove dinastije donirali su sprave za vežbanje deci ometenoj u razvoju koja pohađaju školu „Vukašin Marković“.

Humanitarna pomoć upućena je i deci sa posebnim potrebama koja žive u mastiru Sveta Petka nedaleko od Paraćina.

U saradnji sa generalnim konzulatom u Srbiji koji se nalazi u Štutgartu i nemačkim medicinarima koji rade u okviru organizacije „Sveti Lazar Jerusalimski“ dvadeset hiljada zaštitnih maski dopremljeno je u kragujevački Dom zdravlja.

U ambulantama kragujevačkog Doma zdravlja svakodnevno se obavi preko hiljadu pregleda.

Lekari dnevno pregledaju i do 150 pacijenata koji dolaze u Ambulantu za febrilna stanja i respiratorne infekcije koja se nalazi u ATD-u.

Vredna donacija medicinara iz Nemačke ima veliki značaj za zaposlene u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Maske koje su donirane biće poslate u ambulante kragujevačkog Doma zdravlja, gde će ih svakodnevno koristiti lekari i medicinsko osoblje.

Imajući u vidu da zdravstveni radnici nose maske tokom celog radnog dana kako bi se zaštitili od infekcije korona virusa, pristigla donacija i humana misija kolega iz Nemačke i porodice dinastije Obrenović olakšaće rad sa velikim brojem pacijenata.

 

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu