Kako do PCR testa za turiste u Kragujevcu - iKragujevac


Vesti

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije u našoj zemlji, od pre par nedelja, mnoge zemlje zatvorile su granice za državljane Srbije.

Turisti koji dolaze u našu zemlju mogu bez ikakvih problema da uđu, ali kada se vraćaju u svoju zemlju, na granici je obavezan je negativan PCR test na korona virus.

U Institutu za javno zdravlje Kragujevac rade testove po propisanoj proceduri, na koje se čeka najviše dva dana.

Znamo da su letnji meseci u Srbiji rezervisani za turiste.

Međutim, zbog trenutno loše epidemiološke situacije u našoj zemlji, mnoge zemlje, pogotovu članice Evropske unije, izmenile su Kovid Uredbu po kojoj svi turisti koji se iz Srbije vraćaju u svoju zemlju, moraju da imaju negativan PCR test koji treba da pokažu na granici.

U suprotnom moraće u 14-odnevni karantin. PCR test ne sme da bude stariji od četiri dana od datuma izdavanja i mora da bude na engleskom jeziku.

U Institutu za javno zdravlje Kragujevac ističu, da postoji određena procedura po kojoj se radi PCR test, a rezultati stižu za dva dana.

Na pitanje kakva je trenutna epidemiološka situacija u Kragujevcu, dr Predrag Delić, epidemiolog Instituta za javno zdravlje Kragujevac kaže da nije nimalo ohrabrujuća.

Na PCR testiranje, potrebno je poneti dokaz o uplati a poželjno je predhodno ugovoriti termin zbog velike potražnje.

Izveštaj se dobija lično ili po želji na i-meil adresu.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu