Proglašena najlepša dvorišta - iKragujevac


Vesti

Tradicionalna manifestacija Dani otvorenih dvorišta završena je proglašenjem pobednika i uručivanjem nagrada najboljim domaćinima.

U organizaciji Gradske turističke organizacije Kragujevac ove godine na ovoj manifestaciji učestvovalo je 58 takmičara iz 13 sela u okolini Kragujevca.

Godinama unazad domaćini iz kragujevačkih sela takmiče se čije će dvorište poneti titulu najlepšeg.

Tradicionalnu manifetaciju Dani otvorenih dvorišta organizuje Gradska turistička organizacija u saradnji sa Centrom za poljoprivredu i ruralni razvoj i Javno komunalnim preduzećem „Šumadija“ – sektor Zelenilo.

Ove godine učešće je uzelo 58 takmičara iz 13 sela iz okoline Kragujevca.

Stručni žiri ocenjivao je dvorišta u četiri kategorije: najlepši detalj, najlepše etno dvorište, najlepše park dvorište i najlepše dvorište.

Tradicionalno, najviše učesnika bilo je iz sela Vlakča koje je i začetnik ove manifestacije.

Žiri je i pored epidemije Korona virusa obišao sva dvorišta ali zbog novonastale situacije domaćinima su podeljene nagrade bez završne manifestacije.

Gradska turistička organizacija Kragujevac takmičenje vidi kao priliku promocije Šumadijskih sela i turizma u ovom delu Srbije.

Pored meštana sela Vlakča na manifestaciji Dani otvorenih dvorišta učestvovali su i domaćini iz Stragara, Čumića, Cerovca, Lužnica, Petrovca, Novog Milanovca, Donjih Grbica, Kormana, Dragobraće, Vinjišta, Gornje Sabante i Dulena.

 

Izvor: rtk

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu