PRVI reciklomat u Srbiji postavljen u Kragujevcu - iKragujevac


Vesti

Javno komunalno preduzeće Šumadija Kragujevac, u cilju unapređenja svojih usluga, nabavilo je reciklomat-pametnu mašinu za prikupljanje i sortiranje ambalažnog otpada.

Reciklomat, prvi u Srbiji, ima mogućnost da prepozna različite tipove otpada, da ih prihvati i skladišti.

Funkcioniše tako što vrednuje otpad i konvertuje novčanu vrednost predate ambalaže u dodatak na personalizovanim i nepersonalizovanim eKG karticama.

Prikupljanje i sortiranje ambalažnog otpada: plastičnih flaša, limenki i staklene ambalaže, postavljanjem mašine reciklomat, Javno komunalno preduzeće Šumadija aktivno doprinosi razvoju i unapređenju svojih usluga.

Benefite od ovakvog načina reciklaže imaju ne samo korisnici javnog prevoza na teritoriji grada, već i korisnici telekomunikacionih usluga.

Na ovaj način, Javno komunalno preduzeće Šumadija Kragujevac, priključilo se svetskom trendu reciklaže ambalažnog otpada, sa ciljem da se građani motivišu i efikasnije uključe u proces sortiranja otpada.

Reciklomat nagrađuje svakog odgovornog građanina sa 7 dinara po unetom ambalažnom predmetu.

Postavljanjem jedne ovakve mašine u Kragujevcu, prema rečima nadležnih u gradskom komunalnom preduzeću, poboljšaće se ekološka situacija u gradu, a sistemom nagrađivanja motivisaće se građani da na pravilan način obave primarnu selekciju i razvrstavanje ambalažnog otpada.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu