Kvalitetne skupštinske odluke kao preduslov za razvoj i napredak Kragujevca - iKragujevac


Vesti

Današnja redovna sednica Skupštine grada Kragujevca bila je ujedno i poslednja u sadašnjem sazivu lokalnog parlamenta, koji je konstituisan baš na današnji dan 10. juna 2016. godine. U protekle četiri godine odbornici su zasedali ukupno 44 puta. Od togu su 32 redovne sednice, tri svečane i devet po hitnom postupku.

Zahvaljujući se na kraju mandata svim odbornicima na razumevanju i saradnji, smatram da možemo da budemo ponosni na odluke koje smo donosili, a koje su definitivno i suštinski izmenile grad, istakao je predsednik Skupštine grada Miroslav Petrašinović. To su jako značajne odluke za život svih građana Kragujevca, počev od planova detaljnih regulacija kojima smo stvarali uslove za izgradnju novih fabrika, kao što su MIND park, Jan feng, Teknia pa do planova detaljnih regulacija za izgradnju Državnog data centra, jedinog takve vrste u zemlji, Palate pravde, stanova za pripradnike snaga bezbednosti, pa do odluka o budžetu grada za 2017, 2018, 2019 i 2020. godinu.

Svi mi, zajedno sa gradonačelnikom Radomirom Nikolićem na čelu, potrudili smo se da obezbedimo dovoljno sredstava za nove ulice, izgradnju igrališta i fiskulturnih sala, kao što je sala u Stanovu ili u Erdeču, da se obnavljaju škole i vrtići. To je samo deo projekata za čiju je realizaciju ovaj saziv lokalnog parlamenta stvorio preduslove za poboljšanje kvaliteta života građana Kragujevca, a pre svega naše dece, poručio je Petrašinović. Učinili smo i to da svi učenici imaju besplatan prevoz, bez obzira na udaljenost škole, kao i da kroz odluke o budžetu grada Kragujevca svim roditeljima omogućimo da ostvare pravo na sufinansiranje boravka dece u privatnim vrtićima. Od ove godine prvi put u Kragujevcu nijedno dete neće biti na listi čekanja za upis u vrtić.

Petrašinović je podsetio i na čitav niz odluka donetih u oblasti poljoprivrede, počev od podsticajnih pa do konkretnih finansijskih mera podrške kako za stočarstvo, tako i za voćarstvo i pčelarstvo.

U svakoj sferi društvenog života ovaj lokalni parlament i ovaj saziv predvođen gradonačelnikom Radomirom Nikolićem i koalicijom okupljenom oko Srpske napredne stranke donosio je kvalitetne odluke za život svih naših sugrađana. U protekle četiri godine postignut je jako visok nivo rasprave i dijaloga, u smislu pristojnosti, međusobnog ophođenja odbornika prilikom sučeljavanja mišljenja i stavova koji su često bili i dijametralno suprotni. I pored svega, uspeli smo da sačuvamo dostojanstvo ovog visokog doma, ocenio je Petrašinović.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu