Doneta odluka o dobitnicima Đurđevdanske nagrade - iKragujevac


Vesti

Na 32. redovnoj sednici odbornici gradskog parlamenta u ovom sazivu doneli su odluku o dodeli Godišnje nagrade grada Kragujevca – Đurđevdanske nagrade za 2019. godinu.

U oblasti umetnosti za realizaciju stalne izložbene postavke Galerije legata Nikole Koke Jankovića, pod nazivom „Nikola Koka Janković Živeti umetnost“ Đurđevdansku nagradu dobiće Katarina Babić, u oblasti medicine prof. dr Predrag Đurđević za koautorstvo i autorstvo većeg broja naučnih radova u oblasti etiopatogeneze različitih malignih bolesti. U oblasti novinarstva za autorstvo 600 – te emisije „Zdravi bili“ Đurđevdansku nagradu dobiće Jelena Milovanović, u oblasti sporta Goran Nikolić paraolimpijac za istrčanih 77 maratona za 77 dana na stazi u Čikagu, u periodu od 18. aprila do 3. jula 2019. godine.

Kompanija „Sunce Marinković“ u oblasti preduzetništva za izuzetne rezultate postignute u 2019. godini i dobijenu jubilarnu nagradu Privredne komore Srbije za 90 godina poslovanja, a LJubiša Šljivić u oblasti humanitarnog karaktera za poduhvat „Da mali Mihailo ponovo čuje“. U oblasti razvoja kreativnih industrija, pop kulture i promocije grada Kragujevca u zemlji i inostranstvu Đurđevdansku nagradu dobiće Udruženje „Arsenal fest“. S obzirom na to da svečana sednica Skupštine grada nije održana 6. maja zbog pandemije korona virusa i vanrednog stanja, nagrade će laureatima biti uručene na svečanoj sednici koja će biti održana 28. avgusta u okviru obeležavanja Gospojinskih svečanosti.

Odbornici su na današnoj sednici usvojili Odluku o završnom računu budžeta za 2019. godinu po kome je grad Kragujevac, rekao je gradonačelnik Radomir Nikolić ostvario suficit od 573 miliona dinara. Na 32. skupštinskom zasedanju odbornici su potvrdili sva akta iz nadležnosti Skupštine grada, koje je za vreme vanrednog stanja doneo gradonačelnik, a imajući u vidu da su na dnevnom redu bili i Izveštaji o radu i poslovanju u 2019. godini Apoteke Kragujevac, Doma zdravlja, Zavoda za hitnu medicinsku pomoć i Zavoda za stomatologiju, dr Gordana Damnjanović, članica Gradskog veća za zdravstvenu i socijalnu zaštitu zahvalila se ovim zdravstvenim ustanovama na izuzetnoj saradnji i zavidnom nivou zadataka tokom prevazilaženja epidemiološke situacije u Srbiji.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu