Prvog dana prijave za turističke vaučere zahtev podnelo 6700 građana - iKragujevac


Vesti

U toku je podnošenje prijava građana za korišćenje vaučera za godišnji odmor u Srbiji.

Zahtev je, na šalterima pošta u Srbiji, za samo jedan dan podnelo 6700 građana.

U Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija podsećaju da je na raspolaganju 400.000 novih vaučera koje građani mogu da iskoriste do 20. novembra ove godine.

Izmenama i dopunama Uredbe o korišćenju vaučera za smeštaj u ugostiteljskim objektima u Srbiji, mogućnost da podnese zahtev dobio je veći broj građana, a povećan je i limit za primanja zaposlenih sa 60.000 na 70.000 dinara.

Pravo na korišćenje vaučera sada imaju i studenti.Njima je potrebna potvrda visokoškolske ustanove i fotokopija indeksa.

Sve prirodne lepote i potencijali Srbije biće predstavljeni kroz turističku kampanju “Izaberi svoju avanturu, vidi Srbiju“.

Pored seoskog turizma, posetiocima koji dođu u Kragujevac pruža se mogućnost da se upoznaju sa vrednom kulturno-istorijskom zaostavštinom i brojnim manastirima u okolini grada.

Turistička ponuda Kragujevca obogaćena je Legatom “Nikole Koke Jankovića“, ali i kućom “Đure Jakšića“ koja će uskoro biti otvorena.

Iz Gradske turističke organizacije očekuju da će uskoro biti vraćene i tradicionalne manifestacije koje se održavaju u našem gradu.

Salon vina najavljen je za 20. jun, a Šumadija sajam očekuje da krajem avgusta krene sa organizacijom sajamskih manifestacija.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu