Pohvale za Kragujevac ujedno su i poziv na opreznost - iKragujevac


Vesti

Deseti dan bez novozaraženih u Kragujevcu i 68 registrovanih slučajeva pozitivnih na COVID – 19, tokom devet nedelja borbe protiv korona virusa, svrstali su Kragujevac u malobrojne lokalne samouprave koje su se odlično izborile sa epidemijom. Dobru organizaciju, preventivne mere, disciplinu i uspostavljanje stabilne epidemiološke situacije u tom periodu, pohvalio je republički Krizni štab za suzbijanje zarazne bolesti COVID – 19 i direktor policije Vladimir Rebić.

Ukidanje vanrednog stanja, najavljeno za 6. maj, ne znači da više nema potrebe za preventivnim merama i opreznošću, jer je još uvek na snazi naredba o proglašenju epidemije u Srbiji izazvane korona virusom, kazao je u izjavi za RTK gradonačelnik Radomir Nikolić.

Krizni štab grada Kragujevca za obranu od epidemije nastavlja rad i po ukidanju vanrednog stanja, što znači da će neke od protivepidemioloških mera i dalje ostati na snazi. To što će neke od mera, poput javnog gradskog prevoza u Kragujevcu i Novom Sadu, biti ublažavane brže nego u ostatku Srbije, još uvek ne znači da je došlo vreme za potpuno opuštanje.

I dalje je neophodno održavati fizičku distancu od najmanje dva metra. I dalje neće biti moguć ulazak u šalter salu Gradske uprave. Mi moramo da naučimo da živimo sa koronom i poštujemo mere odnosno preporuke epidemiloga, kako se zbog trenutka nepažnje ili nestrpljenja ne bi vratili dva meseca unazad, kazao je Nikolić. Gradska uprava je radila i tokom vanrednog stanja, komunalne službe, takođe, komunikacija sa građanima je bila elektronska i tako moramo da nastavimo dok traje epidemija.

Nismo odgovorni samo prema sebi, nego i prema drugima, što znači da i dalje moramo da nosimo maske, rukavice i sredstvo za dezinfekciju. Pohvale koje smo dobili ujedno su i poziv građanima da odgovorno i disciplinovano nastavimo kao i do sada, poručio je Nikolić.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu